free download 78 travel guides written by experts

Votati fotografia favorita a competitei “Europa de Sud-Est: oameni si cultura“

Mai sunt patru zile în care puteţi vota fotografia favorită. Din cele peste 3200 de fotografii înscrise în concurs, juriul a selectat cele mai bune 24 de fotografii. Acestea sunt supuse votului online până vineri, 26 martie 2010. 

Directoratul General pentru Extindere al Comisiei Europene a lansat la mijlocul anului 2009 competiţia fotografică “Europa de Sud-Est: oameni şi cultură“. Competiţia are drept obiectiv sensibilizarea cu privire la importanţa luptei împotriva vechilor stereotipuri cu privire la zona de sud-est a Europei. Prin această competiţie se doreşte introducerea publicului în dinamismul şi modernitatea Balcanilor de Vest şi a Turciei.

Fotografii profesionişti şi amatori de toate vârstele din întreaga Uniune Europeană au fost invitaţi să îşi încarce pozele făcute în această parte a Europei pe portalul www.southeast-europe.eu. Acestia au trimis peste 3200 de fotografii. Un juriu format din fotografi recunoscuţi la nivel internaţional s-a reunit la Bruxelles şi a selectat cele mai bune 24 de fotografii înscrise în concurs. Criterile de evaluare au fost: încadrarea fotografiilor în categoriile concursului, gradul de creativitate, originalitatea şi claritatea prezentării, precum şi aspectul general al fotografiei.

Concursul a ajuns la etapa votului online. Cetăţenii europeni sunt invitaţi să-şi aleagă fotografia favorită. Câstigătorul (câştigătoarea) va primi premiul “Favoritul Publicului” care constă într-un echipament fotografic. De asemenea, câştigătorul sau câştigătoarea va fi invitat(ă) să participe la expoziţiile de prezentare a fotografiilor câştigătoare de la Madrid şi de la Bruxelles.

Fotografiile se găsesc la www.southeast-europe.eu.

Votul online este deschis până pe 26 martie 2010.

Bruxelles, Bucuresti, 22.03.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *