free download 78 travel guides written by experts

Vorbe bune de la Membrii Parlamentului European

Ieri Membrii Parlamentului European au  votat pentru  consolidarea drepturilor consumatorilor şi a concurenţei pe pieţele de telecomunicaţii din Europa. Speram ca odata cu acest vot, Consiliul sa urmareasca aceeasi linie, inbunatatind si facilitand viata de zi cu zi a consumatorilor.
 
Multi consumatori inca au de suferit din cauza furnizorilor de telecomunicatii: avand probleme referitoare la  datele gresite din contracte si chiar imposibilitatea de a renunta la contract cand doresc ei. Concret, datorita demersului de ieri, consumatori vor beneficia de mai multa transparenta a informatiilor privind tarifele si conditiile contractuale. Printr-o serie de masuri care au fost luate ieri, vor fi  permise  controlul şi monitorizarea asupra banilor pe care acestia vor sa-I cheltuiasca,si ar face mai uşoara schimbarea, prin limitarea duratei contractului sau implementarea portabilitatii a numerelor în termen de o zi.
 
O altă veste bună se referă la securitatea dreptului la viaţă privată a consumatorilor: furnizori de servicii Internet trebui să informeze consumatorul în cazul în care le este violata  intimitatea, de exemplu, în cazul  furtului de identitate. De asemenea,  si protecţie împotriva mesajelor de poştă electronică,tip Spam este bine cotata.
             
Parlamentarii Europeni s-au pronuntat impotriva modelului "Absolvent de Răspuns" (are scopul de a bloca  accesului  persoanelor suspecte de descărcare ilegală de date)pentru a fi pusa in aplicare in Europa. Drepturile fundamentale a libertatii individuale si a vietii private nu vor fi puse la indoiala in aplicarea dreptului de autor
           
Membrii Parlamentului European au raspuns la  apelul nostru de a facilita  procedurile de judecată ( de ex. conflictele dintre consumatori şi operatori pot fi rezolvate in afara tribunalelor) şi de creştere a competenţelor şi independenţei naţionale. De asemenea, comunicaţiile mobile şi de bandă larga trebuie să fi asigurate pentru toţi consumatori.
 
Monique Goyens, Directorul general BEUC : “textul aprobat  ieri este în mod semnificativ mai bun pentru consumatori decât propunerea iniţială. Membrii Parlamentului European au luat măsuri pentru a ne asigura că drepturile consumatorilor sunt protejate în Europa în domeniul telecomunicatiilor . Ochii nostri se intorc acum catre Consiliu, unde avem speranta ca inbunatatirile aduse de parlamentari vor fi in favoarea consumatorului

Bucuresti, 25.09.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *