Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Voluntarii de la Wesley au facut fericite 10 familii din Beius, care se vor muta in casele Habitat

Timp de o săptămână, oraşul Beiuş a fost cucerit de 250 de voluntari de la Colegiul Wesley din Dublin, elevi şi profesori, care au muncit cu mult entuziasm la cele 10 case pe care le-au construit alături de voluntarii locali, parlamentarii bihoreni şi cele 10 familii partener.

Prin evenimentul „Build the Wesley Way!”, Wesley College şi Habitat for Humanity Beiuş sărbătoresc 10 ani de parteneriat şi doresc să promoveze valorile implicării sociale a tinerilor şi să tragă un semnal de alarmă asupra problemei locuirii precare în România.

Din 2003 şi până în prezent, elevii şi profesorii de la Wesley College au ajutat 31 de familii din mai multe comunităţi din judeţul Bihor să aibă case trainice, decente şi accesibile, arătând că se poate, că şi tineri pot fi utili şi că prin voluntariat ne putem ajuta semenii mai puţin norocoşi.

„Suntem obosiţi după un nou maraton de construcţie, dar suntem fericiţi că ne-am atins obiectivele şi că împreună cu partenerii noştri de la Colegiul Wesley am reuşit să îndeplinim visul altor 10 familii de a avea o casă. Le mulţumim încă o dată pentru încredere şi pentru eforturi celor de la Wesley, dar şi tuturor celor care au contribuit la eveniment”, spune Mircea Jurcan, Director al Habitat for Humanity Beiuş.

„Faptul de a face echipă cu Habitat for Humanity le oferă elevilor noştri o experienţă deosebită dincolo de călătoria în sine. Este minunat că elevii călătoresc peste hotare şi văd cum trăiesc alţi oameni, însă este un adevărat privilegiu pentru ei să lucreze ca parte a unie echipe şi să construiască o casă pentru o familie care nu ar avea altcumva un cămin. În plus, toţi elevii noştri trebuie să strângă banii necesari pentru călătorie. Acest lucru încurajează spiritul antreprenorial şi cultivă munca în echipă înainte ca orice călătorie să aibă loc. Să înveţi să strângi fonduri pe calea cea grea reprezintă un beneficiu enorm. Succesele şi eşecurile ce au loc în acest moment constituie o experienţă de viaţă valoroasă. Iar călătoriile pe care Wesley le-a făcut în ultimii ani au făcut mult mai mult. Tuturor elevii noştri li s-a schimbat perspectiva asupra vieţii, iar ochii li s-au deschis în mod real. Este un lucru fundamental să lucrezi pe un şantier la construirea unei case pentru o altă familie. Este vorba despre muncă grea, despre dăruire, despre generozitatea spiritului. Este o provocare adusă culturii individualiste ce ne înconjoară. Doresc să mulţumesc, în cel mai sincer fel, întregii comunităţi Wesley, nu numai părinţilor, elevilor şi profesorilor, ci şi bunicilor, vecinilor şi prietenilor care au ajutat la strângerea fondurilor necesare ca “Build the Wesley Way!” să aibă loc. Elevii noştri ştiu că foştii elevi au construit case în România în ultimii 10 ani. Acum şi elevii de azi au ocazia să facă o diferenţă în mod real. Această înseamnă să călătorească şi să muncească din greu. Însă, mai presus de toate, este vorba de a face ceva care să ajute pe cineva”, a spus Christopher Woods, Directorul Wesley College.

Beneficiarii caselor sunt familiii de tineri căsătoriţi, majoritatea cu 1 – 2 copii, dar şi mame singure care-şi cresc copiii sau tineri care aşteaptă să aibă un copil.

Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit a cărei misiune este eliminarea lipsei de adăpost şi a locuirii sărăcăcioase a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 600.000 de locuinţe pentru 3 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg globul. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 4.000 de familii prin programele desfăşurate în ţară prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele Argeş, Bacău, Bihor, Cluj, Dolj, Prahova şi Suceava.

Bucuresti, 29.06.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *