free download 78 travel guides written by experts

Voluntari pe santierul Habitat for Humanity Romania

16 liceeni din Irlanda de Nord au vândut cafea și prăjituri pentru a ajuta peste 80 de copii să aibă un loc mai bun în care să trăiască

16 elevi ai liceului Sperrin College din Irlanda de Nord, îndrumați de patru profesori, au dat frâu liber imaginației și au organizat, timp de șase luni, evenimente inedite de fundraising. Toate acestea pentru a veni în România, pe șantierul Habitat for Humanity, și a ajuta, în cadrul proiectului „Totul începe acasă!”, la renovarea caselor pentru cei peste 80 de copii ce locuiesc în casele familale din grija SOS Satele Copiilor din București.

În fiecare an, profesorii liceului Sperrin College din Irlanda de Nord promovează o cauză caritabilă printre elevi, îi încurajează să facă voluntariat, dar și să muncească pentru a obține pe propriile forțe donațiile. Liceeni au invitat prieteni, vecini, dar și necunoscuți la ei acasă să servească cafea și prăjituri, au organizat seri de concursuri tematice, după-amieze de jocuri în curtea bisericii pentru părinți și copii și au livrat scrisori și bomboane. În plus, au ieșit în stradă și au cerut bani trecătorilor, au bătut la ușile oamenilor de afaceri din comunitate și au pus afișe cu apeluri la donații în magazine și buticuri.

În șase luni, liceeni au reușit să strângă banii necesari pentru o săptâmână de voluntariat pe șantierul Habitat for Humanity România; să acopere costurile de transport, cazare, masă și recreație, dar și să facă o donație în sprijinul nevoii de locuire de la noi din țară.

Sub îndrumarea atentă a specialiștilor Habitat for Humanity România, liceeni vor lucra timp de o săptămână la renovarea caselor familiale din cadrul SOS Satele Copiilor România. Munca lor va ajuta copiii ce locuiesc aici să aibă un loc mai bun în care să se bucure de copilărie.

"Munca este grea dar plăcută. Este un sentiment extraordinar să știi că munca ta poate face o diferență în viața acestor copii minunați de aici”, a spus Hannah, 19 ani. „Cu siguranță a meritat toate eforturile, sunt tare bucuroasă că mă aflu aici și sper să revin curând”.

Prin programul “Totul începe acasă!”, derulat de GDF SUEZ Energy România, Fundația GDF SUEZ și Habitat for Humanity România, casele din cadrul SOS Satele Copiilor vor fi renovate și eficientizate energetic până la finalul anului 2014. În fiecare casă locuiește o mamă socială, ce are în grijă 6-7 copii. Casele au fost date în folosință acum 20 de ani și nu au mai fost renovate de atunci, iar în prezent ele sunt într-o stare avansată de degradare și au un consum energetic ridicat.

Despre proiect

Contribuția de 300.000 de euro a GDF SUEZ Energy România și a Fundației GDF SUEZ va îmbunătăți considerabil condițiile de locuit și de învățare pentru toți beneficiarii ce îşi desfăşoară activitatea în acest centru.

Programul „Totul începe acasă!” face parte din platforma de responsabilitate socială a GDF SUEZ Energy România, „Energie pentru Fapte Bune”, ce reunește toate proiectele de implicare în viața comunității derulate de către companie. Detalii pe www.energiepentrufaptebune.ro.

Bucuresti, 24.06.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *