free download 78 travel guides written by experts

Volumul Povestiri mortale de Mihai Gainusa, aparut la Editura Polirom

Volumul de proză scurtă Povestiri mortale de Mihai Găinuşă a apărut astăzi la Editura Polirom.

Povestirile lui Mihai Găinuşă conturează un prozator care şi-a găsit mijloace proprii de exprimare literară şi pentru care ludicul, ironia şi umorul de bună calitate constituie ingrediente absolut necesare. Deşi tonul jucăuş al corealizatorului „Cronicii Cîrcotaşilor” nu se diluează de-a  lungul lecturii, miza este, nu rareori, una serioasă, iar autorul e atent şi la efecte stilistice care să o accentueze. Dincolo de toate însă, fiecare povestire cuprinsă în volum are o morală care se aplică nu doar spaţiului românesc, ca în cărţile anterioare, ci este universal valabilă. În Povestiri mortale, Mihai Găinuşă nu propune o comedie socială, ci se axează pe comedia umană în general, văzută din perspectiva unui „cîrcotaş” cu privire şi talent de prozator.

„Remarcabilă e siguranţa cu care Mihai Găinuşă face relaţia dintre umorul primar, bazat pe jargon şi dicţionar etnic, şi umorul referenţial.” (Tudor Octavian)

Mihai Găinuşă (n. 6 noiembrie 1970, Sibiu), absolvent al Şcolii Superioare de Jurnalism şi bursier media la Strasbourg şi Paris, este cunoscut atît prin show-ul de divertisment „Cronica Cîrcotaşilor” de la Prima TV, cît şi prin contribuţiile radiofonice de la Radio 21 şi apoi Kiss FM, toate realizate împreună cu Şerban Huidu. În ultimii ani, dincolo de activitatea sa media, Mihai Găinuşă s-a remarcat şi ca autor de beletristică, prin volumele de proză scurtă Trialoguri cîrcotaşe şi Cotcodăceli, dar şi prin romanul Fără cap şi fără coadă, care s-a bucurat de un mare succes de public.

Cartea va fi lansată la Iaşi, în cadrul Tîrgului de carte „Librex 2009”, sîmbătă, 9 mai, la ora 15.00, la standul de lansări al tîrgului, la Sala Polivalentă. Alături de autor, vor prezenta cartea Şerban Huidu şi George Onofrei. Va fi prezentă şi echipa „Cronicii Cîrcotaşilor”: Dezbrăcatu’, Hrubaru, Puştiu’, Mistreţu’, Toni şi Bebeluşele Oana şi Delia.

Tot la Iaşi, vineri, 8 mai, în Aula Magna a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, la ora 17.30, va avea loc o întîlnire a echipei „Cronicii” cu studenţii la Jurnalism. Întîlnirea va fi prilejuită de o discuţie pe tema „Divertismentul de televiziune în România secolului XXI”, moderată de Andrei Giurgia. Evenimentul va avea loc cu sprijinul Asociaţiei Studenţilor la Jurnalism din Iaşi.

Cartea va mai fi lansată în următoarele oraşe: Bucureşti, Cluj, Sibiu şi Constanţa.

Volumul este recomandat de Prima TV şi Kiss FM. Preţul acestuia este de 22.95 RON.

Bucuresti, 29.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *