Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Volumul Nascut in URSS de Vasile Ernu a fost publicat in limba maghiara

Volumul Nascut in URSS de Vasile Ernu a aparut in limba maghiara, la editura L’Harmattan, in traducerea lui László Noémi, cu titlul Született Szovjetunióban.

Nascut in URSS reprezinta debutul lui Vasile Ernu (Polirom, 2006, editia a II-a in 2007, editia III-a in 2010). Volumul a fost distins cu Premiul pentru debut al Romaniei literare si cu Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din Romania. Nominalizari: Premiul de debut al revistei Cuvintul, Premiul pentru Roman si Memorialistica al revistei Observator cultural si Premiul Opera Prima al Fundatiei Anonimul.

Volumul a mai aparut recent la editura Akal din Spania, cu titlul Nacido en la URSS (traducere de Corina Tulbure), dar si la editura Hacca din Italia, in traducerea Annitei Bernacchia, cu titlul Nato in URSS.

De asemenea, Nascut in URSS a mai aparut in anul 2007 la editura Ad Marginem din Rusia (traducere de Oleg Panfil) si in 2009 la  editura KX – Critique & Humanism din Bulgaria (traducere de Stilyan Deyanov).

Cartea este in curs de aparitie la editura Claroscuro din Polonia si la editura Sulakauri din Georgia.

„Vasile Ernu e tare prin relaxarea si forta cu care uneste si simetrizeaza Literatura si Mesajul.” (Mihai Iovanel)

„Cel mai spectaculos debut al ultimilor ani este, de departe, cel al lui Vasile Ernu.” (Bianca Burta-Cernat)

„Vasile Ernu isi permite luxul „iresponsabilitatii”, lux extrem de costisitor intr-o cultura de provincie. Isi permite formularea unei intrebari cu argumentatie simpla care sa nelinisteasca profund. Zguduirea adevarului „de la sine inteles” intr-un ritm nonsalant, aproape prietenos – aceasta e finalitatea, fara dorinta emfatica de rezolvare a aporiei. Ernu imprumuta aroganta imperiului uresesist pierdut in istoria sa personala si o foloseste exact in sensul contrar pe care-l pusesera la cale propagandistii razboiului rece.” (Costi Rogozanu)

„L-am citit pe Ernu. Acest autor trebuie gasit cu orice pret si citit, citit, citit: Must Read! Scrie fara utopism si ideologii si mai ales fara ura. Scrie pur si simplu bine, cu o frumoasa limba simpla, ironica si lirica.” (Gherman Sadulaev)

Vasile Ernu este nascut in URSS in 1971. Este absolvent al Facultatii de Filosofie (Universitatea „Al.I.Cuza”, Iasi, 1996) si al masterului de Filosofie (Universitatea Babes-Bolyai, Cluj, 1997). A fost redactor fondator al revistei Philosophy&Stuff si redactor asociat al revistei Idea arta+societate. A activat in cadrul Fundatiei Idea si Tranzit si al editurilor Idea si Polirom. In ultimii ani a tinut rubrici de opinie in Romania Libera si HotNews, precum si rubrici permanente la revistele Noua Literatura, Suplimentul de Cultura si Observator Cultural.

In 2009 publica la editura Polirom volumul Ultimii eretici ai Imperiului, in curs de aparitie la editura Ad Marginem din Rusia si la editura Hacca din Italia.Volumul a fost nominalizat la Premiul pentru Eseu al revistei Observator cultural (2009)si a primit Premiul Tiuk! 2009.

Este unul din fondatorii si coordonatorii proiectului www.criticatac.ro.

Vizitati si paginile web ale autorului: www.ernu.ro/ www.nascutinurss.ro.

Bucuresti, 19.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *