metalshow

Volkswagen premiat pentru Golf Variant si Passat Blue Motion

·    Golf Variant – „Cel mai practic automobil al anului 2008”
·    Passat BlueMotion pe locul trei în clasamentul celor mai ecologice automobile în 2008, la nivel mondial

Cititorii celei mai populare reviste de larg consum din Germania, „Guter Rat” („Sfaturi practice”) au decis că Golf Variant este „cel mai practic automobil din 2008”, la categoria “break/furgon”. Volkswagen i-a convins pe pasionaţii automobilismului prin valorile reduse ale emisiilor de CO2, confortul ridicat în timpul deplasării şi un interior inteligent, spaţios. Cea de-a treia generaţie de Golf Variant poate transporta cinci persoane şi 690 litri de bagaje, oferind în acelaşi timp o călătorie cu adevărat antrenantă şi deosebit de economică. Cele două motorizări diesel disponibile pentru noul model break (77 kW/105 cp şi 103 kW/140 cp) sunt printre cele mai eficiente motoare construite vreodată. Motorul TDI de dimensiuni reduse parcurge 100 km cu doar 5,2 litri de combustibil. De asemenea, motorul Diesel de dimensiuni mari este economic şi ecologic: Golf Variant 2.0 cu o viteză maximă de 205 km/h utilizează doar 5,6 litri la 100 km, cu o valoare a emisiilor de CO2 de numai 148 g/km.
Volkswagen a început livrarea modelului Golf Variant cu tracţiune integrală permanentă. În cazuri extreme, aproape 100% din forţa de tracţiune poate fi transmisă roţilor din spate pentru o aderenţă optimă.

Jochen Sengpiehl, director de marketing Volkswagen, a fost cel care a avut onoarea de a ridica premiul „Cel mai practic automobil”, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în Berlin.
Cel mai mare producător auto din Europa a câştigat şi un premiu special – „Cea mai practică inovaţie”, pentru celula de hidrogen de înaltă temperatură.

Datorită modelului Passat BlueMotion, unul dintre cele mai ecologice automobile din lume, juriul internaţional care decernează „World Car of the Year Awards” a acordat renumitul premiu companiei Volkswagen, care s-a clasat pe poziţia a 3-a.
Premiul a fost înmânat la New York directorului departamentului de dezvoltare Volkswagen Group, Wolfgang Hatz. Acesta a declarat: „Cu un consum de motorină de 5,1 litri, Passat BlueMotion este unul dintre cele mai economice automobile din lume din clasa sa şi în acelaşi timp este foarte accesibil. Marca „BlueMotion” devine din ce în ce mai mult un model pentru o întreagă generaţie nouă de automobile economice. Suntem foarte mândri de faptul că juriul “World Car of the Year Awards” a premiat acest model.”

Volkswagen deţine acum şapte modele BlueMotion în gama sa de produse, care se va lărgi în scurt timp la zece. Passat face parte din clasa celor mai mari automobile care utilizează tehnologia BlueMotion. Printre caracteristicile exemplare se numără, în afara consumului redus, emisiile scăzute de CO2 de 136 g/km. Cu un consum de carburant de 5,2 litri şi cu emisii de CO2 de 137 g/km, modelul Passat Variant, disponibil şi în versiunea BlueMotion, se situează la acelaşi nivel de performanţă. Ambele automobile Passat BlueMotion sunt propulsate de motoare TDI de 77 kW / 105 cp.

În competiţia pentru locul al treilea în clasamentul „World Green Cars 2008”,  Passat BlueMotion a concurat cu succes împotriva unor modele hibride şi a unor automobile alimentate cu celule de hidrogen. Distincţia a fost acordată în cadrul Salonului Auto Internaţional New York (19 – 30 martie), juriul fiind alcătuit din jurnalişti din 24 de ţări.

Bucuresti, 28.03.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *