free download 78 travel guides written by experts

Volkswagen inaugureaza o noua fabrica in Pune / India

Cea mai mare investiţie de până în prezent a unei firme germane pe piaţa în curs de dezvoltare din India – capacitate de producţie de până la 110.000 autovehicule anual

Guvernatorul statului federal din vestul Indiei, Maharashtra, domnul Shri. S. C. Jamir, şi prof. dr. Jochem Heizmann, membru al consiliului de administraţie al societăţii Volkswagen Aktiengesellschaft pentru sectorul „producţia concernului“, au inaugurat oficial, alături de aproximativ 500 de oaspeţi din toată lumea, noua fabrică a concernului Volkswagen din India. Linia de producţie din Pune este pentru Volkswagen o componentă esenţială pentru atingerea obiectivelor ambiţioase de dezvoltare pe subcontinentul indian.

Activitatea de producţie în fabrica din Pune va începe în luna mai 2009 cu modelul compact Skoda Fabia. Începând cu primăvara anului 2010 va fi demarată, în mod suplimentar, producţia unei versiuni hatchback a modelului Volkswagen Polo concepută special pentru piaţa din India. Cu un volum total de finanţare de 580 milioane euro, fabrica din Pune este până în prezent cea mai importantă investiţie realizată de o firmă germană în India. Capacitatea anuală maximă este de până la 110.000 autovehicule destinate pieţei din India.

„Prin demararea producţiei în noua noastră fabrică din statul indian Maharashtra, concernul Volkswagen s-a lansat definitiv pe piaţa de perspectivă din India. Prin producţia la nivel local a modelelor din mărcile Volkswagen şi Skoda în Pune vom profita mai bine de dezvoltarea explozivă a pieţei de automobile din India" a afirmat Heizmann cu ocazia ceremoniei de inaugurare.

În ciuda efectelor crizei financiare şi economice, dorinţa mobilităţii individuale este în continuare foarte mare în India. Experţii estimează că piaţa automobilelor din această ţară va înregistra o creştere anuală până în 2014 de la 1,2 milioane unităţi în prezent la peste 2 milioane autovehicule. Concernul Volkswagen produce deja din anul 2001 în fabrica sa din Aurangabad autovehicule mărcile Skoda, Volkswagen şi Audi. Suplimentar faţă de extinderea capacităţilor de producţie, concernul investeşte şi în industria performantă a componentelor din India, precum şi în extinderea unei reţele naţionale de distribuţie.

Cu ocazia inaugurării, Jörg Müller, preşedinte şi director executiv al grupului Volkswagen India, a subliniat importanţa noii fabrici în regiunea industrială Chakan: „Prin modelele sale, Volkswagen este deja o componentă vizibilă a „mobilităţii – made in India. Din acest motiv, este un prilej suplimentar de bucurie să oferim, prin noua noastră fabrică din Pune, un stimul suplimentar pentru dezvoltarea ulterioară a mărcilor noastre din India, precum şi pentru locuitorii din această regiune".

Fabrica din Pune este una dintre cele mai moderne linii de producţie ale concernului Volkswagen. Acesta dispune de o capacitate variată de producţie, cu o contribuţie importantă din partea furnizorilor locali. Fabrica este singura locaţie de producţie a unui fabricant de automobile german în India, care include toate etapele – de la prese, la execuţia de caroserii şi vopsitorie până la montaj.

Până la finalul anului 2010, Volkswagen intenţionează să angajeze la fabrica din Pune un număr total de aproximativ 2.500 de angajaţi. Contractul pentru realizarea noii fabrici a fost semnat în luna noiembrie 2006 – ceea ce înseamnă cu mai bine de doi ani înainte de ceremonia de deschidere de la această dată.

În anul 2008, concernul Volkswagen a produs la nivel mondial 6,347 milioane autovehicule, din care aproximativ 66,2 procente (4,201 milioane autovehicule) în străinătate. Fabrica din Pune este cel de-al 61-lea centru de producţie la nivel mondial al concernului alcătuit din nouă mărci.

Pe parcursul ceremoniei de inaugurare, Jörg Müller a donat o ambulanţă către spitalul Crucii Roşii din Pune şi a anunţat că va oferi în mod suplimentar sprijin pentru realizarea unei şcoli primare locale.

Bucuresti, 03.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *