free download 78 travel guides written by experts

Volkswagen este prima marca de import in preferintele romanilor

Cu 23,887 de autovehicule livrate în 2008, marca Volkswagen este cea mai vândută marcă de import din Romania.

Marca Volkswagen (Autoturisme şi Autovehicule Comerciale) a livrat în România 23.887 de vehicule (Volkswagen autoturisme – 20.070 de unităţi şi 3.817- autovehicule comerciale).

In lunile noiembrie şi decembrie, luni dificile pentru industria de automobile, marca Volkswagen a livrat aproape 3000 de vehicule, fiind marca cea mai apreciată de romani în contextul crizei financiare şi a oscilaţiilor taxei auto, cu cea mai mică scădere de volum pe piaţa auto faţă de anul 2007.

Cota de piaţă de import pentru marca Volkswagen la nivelul ţării noastre este de 10,86% pentru Autoturisme şi 10,69% pentru Autovehicule Utilitare.

Cele mai căutate modele in 2008 au fost: Golf, Passat, Passat CC, Jetta si Crafter.

În luna februarie a anului 2008, Volkswagen a lansat modelul Tiguan, cel mai vândut SUV din România, reuşind să livreze 1.776 de unităţi până la finele anului.
Primul coupé cu patru uşi de la Volkswagen, Noul Passat CC, s-a lansat în luna iulie a anului trecut, atingând cifra de 596 de unităţi livrate până la sfârşitul anului, în creştere cu 8 procente comparativ cu estimarile importatorului în ceea ce priveşte livrările.

Noul model sport coupé, Volkswagen Scirocco, a fost lansat în luna septembrie, întâmpinând iubitorii mărcii cu linii spectaculoase, temperament impresionant şi tehnologie de ultimă generaţie. Evenimentul de lansare oficială a ultimei generaţii de Golf a avut loc în noiembrie.

Volkswagen Autovehicule Comerciale a semnalat o creştere de 2,9 procente cu cele 3.817 de unităţi livrate în 2008, faţă de cele 3.709 unităţi livrate cu un an în urmă.

Volkswagen Autovehicule Comerciale a lansat în luna martie a anului 2008 noul Caddy Maxi, care îmbină calităţile unui autovehicul de transport de mici dimensiuni cu versatilitatea unui monovolum.

Cel mai vandut model al gamei Volkswagen Autovehicule Comerciale a fost Crafter, cu 1.318 unitati livrate si o crestere cu 62% fata de livrarile din 2007.
În ciuda contextului economic actual, Volkswagen a avut o evoluţie ascendentă, investiţiile din reţeaua de distribuitori Volkswagen depăşind pragul de 15 milioane de Euro, o dată cu extinderea reţelei şi în oraşele Focşani, Alba Iulia, Târgu Jiu şi Bucureşti. În prezent, reţeaua de distribuitori autorizaţi Volkswagen cuprinde 32 de locaţii a 26 de centre.

 Bucuresti, 02.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *