PR Summit 2021

Volkswagen este din nou pe primul loc

Marca Volkswagen îşi măreşte cota de piaţă în luna ianuarie.

Marca Volkswagen este şi în luna ianuarie pe primul loc (conform APIA) cu 896 de autoturisme, (cu o cotă de piaţă la Import de 16,74 %, în creştere cu 6,03 procente faţă de ianuarie 2008) şi 131 autovehicule comerciale (cu o cotă de piaţă de 17,28 %, în creştere cu 7,74 puncte procentuale faţă de aceeaşi perioadă a anului 2008) livrate pe teritoriul ţării noastre.

Marca Volkswagen Autoturisme împreună cu marca Volkswagen Autovehicule Comerciale cumulează o cotă de piaţă la Import de 16,8 %, pe o piaţă totală în care mărcile Volkswagen înregistrează o cotă de piaţă de 12,81 %, cu o creştere a cotei de piaţă de 5,7 puncte procentuale faţă de luna ianuarie a anului 2008.

“Aşa cum era de aşteptat, livrările au înregistrat un nivel mai scăzut faţă de aceeaşi lună a anului 2008, ca urmare a schimbărilor economice globale şi a crizei financiare, dar, cu toate acestea, marca Volkswagen a avut performanţe, şi în România, considerabil mai bune decât concurenţa.” menţionează Matei Albulescu, director de marcă Volkswagen Autoturisme.

Volkswagen semnalează o creştere a cotei de piaţă pentru toate modelele pe care le comercializează.

În topul pe clase, modelul Touareg ocupă locul întâi la clasa C-SUV, cu o cotă de piaţă de 28,17 % pe piaţa de Import, în creştere cu 9,16 procente iar, modelul Passat ocupă o treime (33,66% ) din clasa sa.

Volkswagen Caddy înregistrează cea mai mare creştere din segmentul său, cu o cotă de piaţă la Import de 15,9 %, cu o creştere a cotei de piaţă cu 6,16 % faţă de luna ianuarie a anului 2008.

“Volkswagen se descurcă foarte bine în această perioadă comparativ cu concurenţa. În luna ianuarie, în România, livrările mărcii Volkswagen, precum şi livrările mărcii Volkswagen Autovehicule Comerciale au depăşit cu mult nivelul livrărilor concurenţilor noştri. Mai mult decât atât, ne-am mărit cota de piaţă ajungând la 17,28 % pentru utilitarele Volkswagen” subliniază Eugen Grigoras, director de marcă Volkswagen Autovehicule Comerciale, iar, Emilian Miu, Director de Zonă Volkswagen Autovehicule Comerciale constată că, “la începutul lunii februarie, Volkswagen ocupă locul întâi în clasamentul Autovehiculelor Comerciale Uşoare importate."

Bucuresti, 24.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *