free download 78 travel guides written by experts

Volkswagen Autovehicule Comerciale a produs un milion de unitati T5

De la lansarea producţiei în martie 2003 au fost produse un milion de unităţi ale modelului T5 

Bestsellerul mărcii este pe primul loc în Europa

Volkswagen Autovehicule Comerciale a sărbătorit  în fabrica din Hanovra un milion de unităţi produse din seria T5. În ceea ce priveşte modelul aniversar, este vorba despre un vehicul de transport carosat cu motorizare 1,9 l TDI 62 kW de culoarea roşu tornado.

„T5 este şi rămâne pe primul loc la categoria din care face parte în ceea ce priveşte numărul de autovehicule noi, înmatriculate în Europa şi Germania“, a subliniat Stephan Schaller, purtător de cuvânt al consiliului de administraţie al mărcii Volkswagen Autovehicule Comerciale, cu ocazia festivităţilor organizate în fabrica din Hanovra. „Un milion de unităţi T5 înseamnă un milion de clienţi cărora dorim să le mulţumim. În plus, acest rezultat exprimă eforturile depuse de toţi angajaţii Volkswagen Autovehicule Comerciale: atât în sectorul producţiei, cât şi al proiectării şi achiziţiilor, al asigurării calităţii, desfacerii, la nivelul întregii mărci, dar şi al dealerilor noştri“, a subliniat Schaller.

Heinrich Söfjer, preşedintele comitetului de întreprindere al Volkswagen Autovehicule Comerciale, a remarcat şi eforturile deosebite ale angajaţilor: „Prin T5, colegii au reuşit şi să realizeze un autovehicul cu o calitate corespunzătoare! Astfel s-a îmbunătăţit pe de-o parte imaginea fiabilităţii modelului nostru T5 în rândul clienţilor; pe de altă parte, a fost posibilă consolidarea calităţii de lider de piaţă, atât în vremuri bune, cât şi în perioade dificile. Prin acest jubileu, T5 face ca Hanovra să fie în trecut, în prezent şi viitor locaţia pentru producţia de vehicule utilitare uşoare şi de modele pentru petrecerea timpului liber.“

Numai anul trecut, Volkswagen Autovehicule Comerciale a livrat clienţilor din întreaga lume aproximativ 178.000 de unităţi T5. Printre cele mai importante mărci din Europa se numără, alături de Germania, şi Marea Britanie, Olanda şi Austria.

Povestea de succes a modelului actual a început cu ocazia lansării producţiei din data de 3 martie 2003. Volkswagen Autovehicule Comerciale realizează modelul T5 în fabricile din Hanovra şi Poznan. La Hanovra sunt produse variantele carosate, iar la Poznan cele descoperite, cu platformă şi cabină dublă din seria T5. Aceasta include Transporter, Caravelle, Multivan şi California. Fiecare serie individuală de modele include la rândul său diferite variante.

Numeroase distincţii şi clasări pe prima poziţie în clasamentele realizate de revistele naţionale şi internaţionale specializate în domeniul automobilistic demonstrează căutarea deosebită de care s-a bucurat T5 chiar de la lansare. An de an, T5 a obţinut numeroase premii la segmentul din care face parte: „Van of the Year“, „Vehiculul de transport al anului“ (2003), „International Van of the Year“ (2004), „Maşina anului“ (auto motor und sport 2004 – 2009), „Maşina cu tracţiune integrală a anului“ (Auto Bild Allrad 2005 – 2009), „Motorhome-ul anului (promobil 2009) şi, în cele din urmă, „Clasicul viitorului“ (Motor Klassik 2007).

Şi pentru sectorul comercial, pentru prestatori de servicii, meseriaşi, autorităţi locale, federale, ministere şi clienţi persoane fizice, T5 reprezintă prima opţiune la realizarea numeroaselor activităţi de transport şi în domeniul mobilităţii. Indiferent dacă este vorba despre varianta carosată, cu platformă, cabină dublă, combi sau Caravelle, Multivan şi California – toate cerinţele clienţilor se transformă în realitate. T5 este livrat cu ampatament scurt şi extins, cu volan pe stânga şi pe dreapta.

Dacă ţinem cont de diferitele variante de motorizare, constatăm că în fabrica din Hanovra sunt realizate nu mai puţin de 460 de variante de bază ale modelului T5. Pe banda de producţie, un model cu ampatament scurt este urmat de altul cu ampatament extins, un model carosat este fabricat după o versiune combi cu unul sau două geamuri laterale. „La baza acestor performanţe se află dorinţa de a răspunde cerinţelor clienţilor, pornind de la motoul ,Construieşte un autovehicul în funcţie de scopul urmărit’“, afirmă Schaller.

T5 se află „pe val“. Un milion de unităţi produse reprezintă un imbold pentru a depăşi performanţele înregistrate cu modelul anterior T4, care a fost produs în aproximativ 1,7 milioane de unităţi numai în Hanovra.

Pentru a sublinia legătura specială a fabricii cu regiunea Hanovra, Volkswagen Autovehicule Comerciale va dona cu ocazia jubileului de producţie un model T5 Caravelle unei familii selectate în cadrul acţiunii „O inimă pentru copii“.

Informaţii cu privire la fabrica din Hanovra:

Piatra de temelie pentru cea de-a doua fabrică Volkswagen ca mărime după cea din Wolfsburg a fost pusă la data de 8 martie 1955 – după numai un an, primul Transporter a ieşit pe poarta fabricii din Stöcken- Hanovra. Cu o istorie de peste cinci decenii, este fabrica cu cea mai îndelungată tradiţie în producţia de modele Transporter. Toate cele cinci generaţii ale microbuzului VW au fost produse în această fabrică – nu mai puţin de 7,5 milioane de unităţi. La nivel mondial au fost produse începând cu anul 1950 peste 10 milioane de microbuze VW – în Wolfsburg, Hanovra, Poznan, Brazilia, Mexic şi Africa de Sud. Pentru lansarea producţiei de serie a modelului T5 la data de 3 martie 2003, fabrica din Hanovra a fost restructurată complet. Cu aproximativ 12.000 de angajaţi, fabrica este cel mai mare angajator din sectorul industrial din regiunea Hanovra. Volkswagen Autovehicule Comerciale produce aici nu doar modelul de succes al mărcii, ci şi chiulase şi schimbătoare de căldură pentru concernul Volkswagen, iar din martie 2009 şi caroseria vopsită a modelului Porsche Panamera.

Stephan Schaller, purtător de cuvânt al consiliului de administraţie al mărcii Volkswagen Autovehicule Comerciale: "Un milion de unităţi T5 înseamnă un milion de clienţi cărora dorim să le mulţumim."

Stephan Schaller, purtător de cuvânt al consiliului de administraţie al mărcii Volkswagen Autovehicule Comerciale, şi Heinrich Söfjer, preşedintele comitetului de întreprindere Volkswagen Autovehicule Comerciale, lângă Volkswagen T5 cu numărul un milion, produs astăzi la fabrica din Hanovra.

Angajaţii departamentului de producţie în faţa modelului aniversar. "Un milion de unităţi T5 – această cifră reprezintă expresia eforturilor depuse de toţi angajaţii de la Volkswagen Autovehicule Comerciale", a subliniat Stephan Schaller, purtător de cuvânt al consiliului de administraţie al mărcii Volkswagen Autovehicule Comerciale.

Hanovra/ Bucuresti, 1 iulie 2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *