metalshow

Volksbus şi Multivan, vedete ale Volkswagen Film Location Tour

Când cinefilii luau pauză în timpul Festivalului de Film de la Berlin  transportul le era asigurat în microbuze produse la Hanovra şi în Brazilia. Volksbus şi cele patru Multivan care au transportat invitaţii pe parcursul Festivalului de Film de la Berlin au fost contribuţii ale Volkswagen Autovehicule Comerciale şi ale diviziei sale din Brazilia – Camioane şi Autobuze. Anterior acestui eveniment, Volksbus a fost prezentat doar o singură dată în Europa. Este un produs nou ce a fost realizat la uzina din Resende.

Cu o lungime de 12 metri şi o lăţime de 2,55 metri, autocarul destinat personalităţilor este echipat cu jante din aliaj şi atrage atenţia prin coloristica închisă. Folia extrem de lucioasă care acoperă autocarul a fost dezvoltată pentru a reflecta mediul înconjurător. Designul Volksbus a fost realizat de arhitectul Joao de Deus Cardoso, care şi-a creat un renume în Brazilia prin proiectele de design concepute pentru diferite flote auto. Uşa faţă şi cea a şoferului poartă două benzi în culori verde şi galben, care simbolizează steagul naţional al Braziliei.

Volksbus beneficiază de aer condiţionat, iar cele 32 de scaune au tapiţerie completă din piele de cea mai bună calitate. Un minibar şi o toaletă fac orice călătorie şi mai plăcută. Volksbus este propulsat de un motor cu şase cilindri, ce au o capacitate de 8.3 litri, produs de Cummins. Propulsorul diesel dezvoltă o putere de 319 CP, în timp ce viteza maximă este de 120 km/h. Masa proprie a autocarului este una impresionantă: 11.000 kg.

Volksbus este produs într-un singur exemplar, cu scopul de a fi folosit numai pentru prezentări. În total, Volkswagen Camioane şi Autocare produce nouă modele de autobuze pentru transport municipal şi de distanţe lungi. În Brazilia, fiecare al patrulea autobuz este Volkswagen. Aceste date sunt valabile şi pentru ţările vecine, Argentina fiind piaţa numărul 1 pentru export. În total, divizia Volkswagen Autovehicule Comerciale vinde produsele sale, printre care şi camioane grele precum Constellation Truck, în 31 de ţări. Principalii clienţi sunt din America Latină, Africa şi Orientul Mijlociu.

Multivan – transport pentru staruri
Alături de Volksbus, patru Multivan Highline asigură transportul în Volkswagen Film Location Tour. Pentru cunoscători, Multivan este o limuzină care se distinge prin volumul de spaţiu interior şi prin variabilitatea interiorului. Acest van confortabil poate primi până la şapte pasageri cu bagajele aferente. A treia generaţie de microbuze Volkswagen este într-atât de populară încât, în 2007, cititorii "auto, motor und sport" au ales maşina ca "Van Of The Year" pentru al cincilea an consecutiv. Multivan este disponibil pe piaţa germană şi în echipare "Startline" la un preţ de 28.714 euro, inclusiv TVA, dar versiunea sofisticată a acestei limuzine de lux are preţul 119.237 euro, inclusiv TVA. Respectivul model este Multivan Business şi este favoritul personalităţilor.

În echipare intră minibar, masă ce se extinde electric, sistem multimedia cu DVD player. Design-ul interior este sofisticat. Superstarul Robbie Williams a folosit acest gen de microbuz pentru a face o plimbare, la fel ca şi actorul Will Smith. Cele patru Multivan ce operează în cadrul Volkswagen Film Location Tour sunt versiunile de top ale gamei de produse Volkswagen Autovehicule Comerciale. Ele au scaune îmbrăcate cu piele de culoare crem şi un aspect business.
Î

n cadrul Volkswagen Group, Volkswagen Autovehicule Comerciale este responsabilă în întreaga lume de afacerea cu modele SUV şi cu camioane.

Gama cuprinde Caddy (van uşor, de oraş), seria de produse T5 disponibilă sub forma Transporter, Multivan şi California, precum si noul Crafter – disponibil în patru versiuni, dar şi camioanele grele Constellation, concepute special pentru America de Sud şi pieţele emergente. În 2006, compania a livrat peste 400.000  de vehicule către clienţii din lumea întreagă. Aceste livrări sunt dovada laitmotivului mărcii: o soluţie creată special pentru conceptul de transport la fiecărui client.

Compania are aproximativ 20.000 de angajaţi în trei locaţii diferite. Principala uzină a mărcii este cea din Hanovra, de unde este coordonată activitatea mondială a VW Group în domeniul camioanelor. În plus, seria T5 – versiunile clasice sau cele cu facelift – este produsă ca transporter (estate car şi box), sub forma versiunilor Caravelle, Multivan şi California. Din 1956, peste nouă milioane de microbuze Volkswagen au părăsit linia de producţie a uzinei principale.  Caddy şi versiunile deschise Transporter sunt realizate la Poznan, în Polonia.

La Resende, în Brazilia, Volkswagen produce camioane sub forma modelului de producţie "Consorcia modular", un concept unic în lume şi lucrează cu companii partenere în industria furnizoare, camioane grele şi autocare pentru pieţele emergente.

Sursa: Porsche Romania

Inca din 1998 SCORPION este unicul dealer Volkswagen si Audi pe judetele Vrancea, Galati, Buzau si Braila.
Experienta dobandita in acest timp garanteaza calitatea tuturor serviciilor pe care le oferim:
– consultanta in alegerea celor mai potrivite autoturisme,
– propuneri avantajoase de finantare,
– service complet pentru intreaga gama de autoturisme Volkswagen si Audi
– piese de schimb din stoc sau la comanda.

Hanovra/ Berlin, 23.2.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *