metalshow

Volkhard Steude, concertmaistrul Filarmonicii din Viena, pentru prima dată pe scenele din România împreună cu pianista Cătălina Butcaru

Cu prilejul Zilei Europei 2016, concertmaistrul Filarmonicii din Viena, Volkhard Steude și pianista Cătălina Butcaru vor susține trei recitaluri extraordinare în România: la Ateneul Român din București, pe 2 mai, la Sala Thalia din Sibiu, pe 3 mai și la Filarmonica Banatul din Timișoara, pe 4 mai.

Toate recitalurile încep la ora 19.00.
Recitalurile se vor desfășura sub patronajul Excelenței Sale, Ambasadorul Austriei în România, Mag. Gerhard Reiweger.

Recital cameral
Luni, 02 Mai 2016, ora 19:00, Sala Mare

Volkhard Steude – vioară
Cătălina Butcaru – pian

Program:
● Ludwig van Beethoven – Sonata nr. 5 pentru pian şi vioară în fa major, op.24, “Sonata primăverii”
● Antonin Dvorak – Patru piese romantice, op. 75
● Richard Strauss – Sonata pentru vioară şi pian, op. 18
● Maurice Ravel – Tzigane

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program: Luni – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Din anul 2000 Volkhard Steude este concertmaistrul Filarmonicii din Viena. Ca solist, împreună cu acest ansamblu de imensă reputație internațională, a susţinut concerte sub bagheta unor dirijori renumiţi ca Giuseppe Sinopoli, Daniel Barenboim şi Tugan Sokhiev. Turneele sale în Europa și Japonia, dar și impresionanta discografie, coturează cariera unui mare muzician care se prezintă acum și publicului din România. Volkhard Steude, un împătimit al muzicii de cameră, cântă pe o vioară Antonius Stradivarius 1714 (ex Smith-Querson), care i-a fost pusă la dispoziție de Banca Națională a Austriei La numai 16 ani,

Cătălina Butcaru, pianista născută la Constanța și stabilită la Viena, a fost admisă la Conservatorul din capitala Austriei, de unde a obținut diploma de solist. Pianista reunește in palmaresul său numeroase premii la competiții naţionale şi internaţionale, cum ar fi: Concursul Steinway înViena, Concursul Lira de Aur, Concursul Mozart, etc. In 2006 a debutat cu succes ca solistă în Londra și doi ani mai târziu a lansat compact-discul de debut solo, imprimat la Wigmore Hall, din capitala britanică. Albumul, care conține lucrări de Berg, Ravel si Schumann, a fost primit cu entuziasm de critica internațională și prezentat în întregime de Radiodifuziunea Austriacă. Din anul 2000, CătălinaButcaru are o bogată activitate concertistică în Austria, Italia, Marea Britanie, Germania, Franta, Spania, Luxemburg,Ungaria, Olanda, Turcia, Bulgaria şiRomânia. Turneususținut de Erste Group Bank. Organizatori: Filarmonica”George Enescu” din Bucureşti, Filarmonica de Stat din Sibiu, Filarmonica BanatulTimişoara.

Cu sprijinul: Ambasadei Austriei la Bucureștiși al Societății Austro-Română.
Sponsori: B3Globalcon, SCSorena SA, SC Vadeco SA, SC Canal Sea Service SRL
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Hotnews, RomâniaLiberă, Revista 22, Cariere, Șapte Seri, Epoch Times Romania, Romania Pozitivă , agentiadecarte.ro.
Sponsori: Cognistudio, Aqua Carpatica
Parteneri: Art Act Magazine, Romania Insider, City Compass, B-Smart, PHM, Liternet, Metropolis
Parteneri media: Sapte Seri, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Revista Tango, Pro Video, orasul.meu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *