metalshow

Voicu Popescu si corul Sound, marele trofeu Orhid Choir Festival 2010

Dirijorul Voicu Popescu si corul Sound au primit, duminica seara, trofeul suprem la marele festival de la Ohrid, Macedonia. Evenimentul s-a desfasurat in perioada 26-30 august, cu participarea a 36 de formatii corale, reprezentand 16 tari.

Corul Sound a concurat la doua sectiuni ale festivalului: Concurs si Muzica Sacra, sustinand reprezentatii sambata si duminica. Din repertoriu, au facut parte „Suita Corala din Tara Oasului”, de Dariu Pop, „Ave Maria”, de Javier Busto, „Si alte variatiuni pe tema Chindiei”, de Alexandru Pascanu, „Podobia”, de Paul Constantinescu, si „Tatal nostru”, de Dan Voiculescu.

“Asa cum au spus si organizatorii, editia de anul acesta a fost una serioasa si incarcata. Formatiile prezente, mai ales cele din Ucraina, Lituania si Rusia au ridicat foarte mult stacheta, iar pentru Romania a fost prima data cand s-a prezentat cu cinci formatii corale la Festival.

A fost o mare surpriza faptul ca am ajuns la acest nivel. Noi ne-am prezentat cu o formatie din care nu fac parte muzicieni, insa munca sustinuta si talentul au convins juriul ca meritam marele premiu.

Este o bucurie imensa pentru noi ca am adus Romania intr-o pozitie in care rar se regaseste, si asta nu pentru ca nu avem talente, ci pentru ca, de cele mai multe ori, lipsa fondurilor este cea care face imposibil acest lucru“, a declarat Voicu Popescu.

Prezenta corului Sound la Ohrid Choir Festival a fost sustinuta de Institutul Cultural Roman, prin Programul Cantemir, si de Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti.

Bucuresti, 30.08.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *