free download 78 travel guides written by experts

Vodafone Romania a fost certificata international pentru Management-ul de Continuitate a Afacerii

si Management-ul Securitatii Informatiilor

  • Vodafone Romania este primul operator de telecomunicatii si printre primele companii din tara certificate pentru Management-ul de Continuitate a Afacerii ISO 22301, care demonstreaza capacitatea de flexibilitate, recuperare si continuitate a sistemului, in situatii neprevazute
  • Si sistemele de securitate a informatiei ale Vodafone Romania sunt reconfirmate, prin certificatul ISO 27001, acordat companiei in urma cu noua ani si mentinut inca de atunci

Vodafone Romania are placerea sa anunte ca a fost certificata pentru Management-ul de Continuitate a Afacerii (BCM), conform standardului ISO 22301, de catre Lloyd’s Register Quality Assurance (LRQA). Astfel, Vodafone devine una dintre primele companii din Romania si primul operator telecom din tara care primeste aceasta certificare, demonstrand capacitatea de recuperare si continuitate a operatiunilor sale, in situatii neprevazute.

Certificarea BCM este aplicabila design-ului, management-ului si continuitatii (vanzari si suport) pentru produsele si serviciile de comunicatii electronice, terestre si mobile, de voce si date, oferite de Vodafone Romania clientilor sai de pe teritoriul tarii. Certificarea avizeaza toate zonele de operatiuni, din central si birourile Vodafone din Bucuresti, cladirile de call-center, precum si alte hub-uri de retea din tara.

Totodata, Vodafone a fost re-certificata cu standardul ISO 27001pentru Management-ul Securitatii Informatiilor, in urma unui audit complet, desfasurat de KPMG Audit Plc. Vodafone a fost prima companie din Romania certificata potrivit standardului ISO 27001, cu 9 ani in urma, reusind sa il mentina in toata aceasta perioada.

“Vodafone este prima companie de telecomunicatii mobile din Romania care obtine certificarea ISO 22301 Management-ul de Continuitate a Afacerii. Aceasta recunoastere internationala asigura utilizatorii nostri ca Vodafone detine o capacitate a de recuperare si continuitate a operatiunilor sale in situatii neprevazute. In plus, certificarea ISO 27001, reinnoita pentru Management-ul Securitatii Informatiilor, faptul ca Vodafone detine procese eficiente de securitate a informatiilor. Aceste recunoasteri, alaturi de numeroasele certificari emise de p3 Communicationspentru cea mai performanta retea de date mobile din Romania, demonstreaza capacitatea Vodafone de a oferi consumatorilor si companiilor servicii de incredere, pe o retea robusta si securizata”, spus Giovanni Chiarelli, Chief Technology Officer, Vodafone Romania.

Vodafone Romania este prima companie din tara noastra care obtine certificarea BCM ISO 22301, emisa de Lloyd’s Register Quality Assurance (LRQA). Certificarea a fost acordata in urma unui audit extins, care a avut loc in februarie si martie 2014. Alte patru operatiuni Vodafone, din Britanie, Grecia, Germania si Turcia, au obtinut, de asemenea, certificarea BCM ISO 22301.

Certificarea ISO 27001pentru Management-ul Securitatii Informatiilorconfirma ca Vodafone a definit si implementat procese eficiente de securitate a informatiilor si ca acestea sunt actualizate permanent, pentru sustinerea eficienta a serviciilor oferite utilizatorii sai. Certificarea include intreaga infrastructura fizica din Bucuresti, ce deserveste diviziile de consumer si business, departamentele financiar, relatii cu clientii, resurse umane, juridic si sisteme de facturare.
De asemenea, Vodafone Romania este certificata pentru Management-ul Calitatii cu ISO 9001 si Management-ul Standardelor de Mediu ISO 14001 tot de catre Lloyd’s Register Quality Assurance (LRQA).

In zona de retea, Vodafone a fost recunoscuta, de 5 ori, drept cea mai performanta retea de date mobile dintre toate retelele GSM/UMTS/CDMA din Romania, de catre auditorul independent p3 Communications, din anul 2011.

Bucuresti, 19.05.2014

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *