free download 78 travel guides written by experts

Vocile vikingilor

Vocile vikingilorVoicu Bugariu
Editura Nemira

In colectia autorilor de SF romani, Editura Nemira ne prilejuieste intalnirea cu Voicu Bugariu si volumul "Vocile vikingilor", in fapt titlul primei povestiri (din doua) incluse in carte. Cele doua povestiri se pot citi pe multiple paliere, teme, idei si motive fiind reunite in cadrul lor. Elemente care tin de zona SF (fara a avea insa un accent deosebit pe partea tehnologica, desi, desigur ca este prezentata si niscaiva tehnologie avansata) se impletesc cu unele de suspans, dar cu trimiteri, in functie de receptivitatea cititorului, catre multe alte zone.

Am putea vorbi, poate, de pasivitatea ca trasatura (sa ne aducem aminte de faimoasa noastra balada si de ciobanul care doar randuieste lucrurile pentru dupa momentul disparitiei sale), de imaginea femeii, de comunicarea in diverse feluri (doamna care alege sa danseze balet) si multe-multe altele pe care va lasam sa le descoperiti.

"Vocile vikingilor" pleaca de la un mesaj criptic primit de pe o nava spatiala. O crima, persoane ale caror nume sunt, in timp, date uitarii, inlocuite fiind cu litere si multe, multe scenarii cu privire la ce s-a intamplat cu adevarat.

"Sfera" aduce in atentie o… sfera inedita, din multe puncte de vedere imposibila, insa cu un impact important. O povestire despre declin, dar si despre provocari.

Povestirile lui Voicu Bugariu sunt asadar provocatoare. Chiar daca unele motive sunt cunoscute, imbinarea lor si mai ales stilul in care sunt scrise – fragmente disparate, bucati de informatie lipsa, trimiteri multiple – cuceresc cititorul si il indeamna sa isi formeze singur parerile, sa afle singur "adevarul", in fapt doar o noua parere, un nou scenariu posibil.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *