free download 78 travel guides written by experts

Vocile din Cimitirul Vesel

Filarmonica “George Enescu” anunta un concert extraordinar realizat in colaborare cu Institutul Cultural Roman si Culture Ireland.

Marti, 29 noiembrie, Ateneul Roman, ora 19
Orchestra Romana de Tineret
Dirijor: David Brophy
Isi da concursul Corul Bărbătesc al Facultăţii de Teologie „Sf Andrei Şaguna” din Sibiu
Dirijor prof. pr. Dr. Sorin Dobre
Corul „Timotei Popovici” al Catedralei Mitropolitane din Sibiu
Solişti: Rita Connolly (vocal), Liam , O’Flynn (cimpoi şi fluier), Rod McVey (orgă), Noel Eccles (percuţie), şi Gerry O’Beirne (chitară)

Program:
Partea I . Shaun Davey – Vocile din Cimitirul Vesel de
1. Stan Ioan Pătraş, cioplitor
2. Stan Ileana (O ţineam în braţe)
3. Dimitru Holdiş, alcoolic
4. George Lupatoc, jucăuş
5. Băiatul Înecat
6. Ilie Petrenjel, muzician
7. Tărăşan Ioana, soţia
8. Stan Mihai Pătraş, soldat
9. Soacra
10. Pop Ileana, o viaţă tristă
11. Toader lui Petrenjel, morar
12. Stan Anuţa Deloae
Final: Vânturile, Valurile
Partea a-II-a – Selecţia Shaun Davey
A doua parte este o colecţie de piese diverse, din compoziţia lui Shaun Davey, acesta reunind veselia, mântuirea şi demnitatea umană din perioada pregătirilor de Crăciun
1. Bucuriile Mariei
2. Colindul Păsărilor
3. Fericit este Pruncul
4. Luna străluceşte puternic
5. Pace pe Pământ
6. Sfârşitul Iernii
7. Strigătul Căprioarei
8. Fecioara de Mai
9. Newfoundland
10. Stelele-n cer

Shaun Davey este un compozitor irlandez născut în Belfast în 1948. De profesie istoric de artă, a lucrat ca şi compozitor profesionist din 1977 construindu-şi o carieră diversă şi distinctă. În Irlanda compoziţiile sale adesea la scară largă, bazate pe cântec, au fost recunoscute drept o punte între muzica tradiţională irlandeză şi tradiţia orchestrală.

Shaun Davey a primit recunoaşterea internaţională ca şi compozitor pentru teatru, cu numeroase partituri pentru Compania Regală Shakespeare; în SUA a lucrat atât pe Broadway cât şi în afara lui, primind Premiul Criticii din New York precum şi o nominalizare la premiile Tony pentru cea mai bună partitură muzicală. Munca sa în televiziune şi film a fost încununată cu un Premiu Ivor Novello, un Premiu Golden Reel, un Premiu TRIC pentru cea mai bună temă cu semnătură de televiziune din UK, două nominalizări la premiile BAFTA şi încă o nominalizare la premiile Ivor Novello.

În ultimii ani Shaun Davey s-a axat pe concerte în Irlanda, majoritatea continuând un proiect început din proprie iniţiativă. S-a bucurat de colaborări cu orchestra Simfoniei Naţionale şi concerte cu casa închisă la National Concert Hall, apărând adesea cu soliştii Liam O’Flynn şi soţia lui Davey, Rita Connolly. La scară mai restrânsă, colaboreaza cu Beal Tuinne, The Funeral Band şi cvartetul An Intimate Evening.

Suita „Vocile din Cimitirul Vesel” pentru orchestră, cor şi solişti, a fost compusă de Shaun Davey în 2009, în urma unei vizite în România la îndemnul Fundaţiei Culturale Române din Irlanda.

„Deşi memoriale ale morţii, imaginile cioplite şi culorile vii ale crucilor din Cimitirul Vesel antrenează simţurile şi spiritul de bucurie faţă de cei care trăiesc.

Epitafurile simple au acelaşi efect, ele oscilează între emoţia veselă şi amuzantă şi cea universală şi profundă, pe parcursul căreia mortul vorbeşte direct celui care îl priveşte.

Aceste inscripţii mi-au oferit o colecţie de versuri care au putut fi transformate în cântece, creând o punte între oamenii din România, şi Irlanda.”
Lucrarea a fost interpretata prima dată la Festivalul de Teatru Internaţional din Sibiu, în iunie 2009.

În august 2010, muzicienii au participat la festivalul „Drumul Lung spre Cimitirul Vesel”, Săpânţa.

Versiunea de la Ateneul Român este cea prezentata deja intr-un concert din Catedrala Sf. Patrick, Dublin, de acum un an.

Sponsori: ING Bank, Volksbank, Nestle, Lions Club, Nescafé – Dolce Gusto, Apanova
Parteneri: Art of Change, Editura Anima, Medieval Tours
Parteneri media: Bucharest Herald, TVR Cultural, Sapte Seri, Revista Flacara, LiterNet, Observator Cultural, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Autoexpert, Yachtexpert, Bucuresti WWW, Allgemeine Deutsche Zeitung, Port.ro, Cronica Romana, Superbuchete, diseara.ro, SiSC, ArtClue, Salut Bucureşti

Bucuresti, 25.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *