free download 78 travel guides written by experts

Vizita vicepreședintelui Comisiei Europene Maroš Šefčovič în România

Vicepreședintele Comisiei Europene Maroš Šefčovič, responsabil pentru Uniunea energiei, va fi la Ploiești și București, în perioada 27-28 septembrie. El își va începe vizita participând la un summit pe tema energiei, organizat de Institutul ASPEN, la Ploiești.

Vicepreședintele Šefčovič se va întâlni cu dl Mihai Tudose, prim-ministrul României, cu dl Toma Florin Petcu, ministrul energiei, precum și cu membri ai comisiilor de specialitate și de afaceri europene ale Parlamentului României. Înaltul oficial european va avea, de asemenea, o întâlnire cu reprezentanți ai firmelor de tip start-up și ai sectorului de cercetare, pentru a discuta tematica inovării sociale în sprijinul unui sector energetic sustenabil.

Comisia Europeana

În data de 28 septembrie, vicepreședintele Šefčovič va participa la conferința CESEC (Central and South Eastern Europe Gas Connectivity – Interconectarea în sectorul de gaze în Europa centrală și de sud-est), pentru a discuta starea sectorului de conectivitate a gazelor și extinderea cooperării regionale dincolo de domeniul gazelor naturale, precum și pentru ceremonia de semnare a unui memorandum de înțelegere.

Înainte de a începe vizita, vicepreședintele Šefčovič a declarat: “Felicit România pentru că și-a îndeplinit deja obiectivele pentru 2020, în ceea ce privește energia din surse regenerabile, precum și pentru progresul excelent către atingerea celor de eficiență energetică. Aștept cu nerăbdare discuțiile privind modul în care pachetul “Energie curată pentru toți europenii” poate ajuta în continuare România să-și realizeze tranziția energetică. Aș dori să subliniez necesitatea de a continua planurile privind reformarea pieței energetice din România, inclusiv prin dezvoltarea unui cadru de reglementare orientat spre viitor, pe lângă îmbunătățirea interconectivității cu țările vecine”.

Declarații de presă comune, împreună cu comisarul european Miguel Arias Cañete, vor avea loc la finalul conferinței.

Anexă: programul vizitei*

*Evenimentele la care presa va avea acces sunt marcate în program.

program vizita Maros Sefcovic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *