metalshow

Viveo intra in topul Gartner Magic Quadrant International Retail Core Banking

Viveo, jucător major al pieţei de soluţii software şi servicii dedicate domeniului bancar, este prezent în 2009 în topul realizat de Gartner, companie de consultanţă şi cercetare recunoscută pe plan mondial. Viveo s-a poziţionat prin gama să de soluţii V.bank printre companiile „challenger” în topul International Retail Core Banking. Principalele atuuri ale gamei V.bank au fost relevanţa abordării tehnologice şi perimetrul său funcţional extins. Gartner a creat topul Magic Quadrant, reprezentarea grafică a pieţei de International Retail Core Banking, luând în considerare capacitatea producătorilor de a dezvolta o viziune globală coerentă, de a o aplica în soluţiile lor şi de a anticipa tendinţele lumii bancare.

Conform Gartner „companiile de tip „challenger” sunt furnizori care oferă o gamă de soluţii cu adevărat inovative, cu o arhitectură şi procese de business relevante, care relfectă investiţiile realizate în cercetare-dezvoltare. De asemenea, aceste companii demonstrează angajamentul de a avea soluţii care evoluează în permanenţă şi de a asigura servicii de implementare, de suport şi de mentenanţă impecabile. Companiile challenger sunt, prin definiţie, conduse spre o creştere rapidă”. Pentru a realiza studiul, Gartner a selectat 22 de soluţii/furnizori din toată lumea, bazându-se pe criterii precum tehnologia, mediul serviciilor, viziunea asupra pieţei şi nevoilor industriei. Raportul notează că: „V.bank dispune de o arhitectură tehnică avansată, bazându-se pe o abordare de tip „componente” sau servicii de business bancare. Mai mult, VIVEO se distinge prin capacitatea sa operaţională, flexibilitatea sa de intervenţie, suportul oferit clienţilor şi viziunea asupra mizelor lumii bancare actuale şi viitoare, calităţi recunoscute unanim de băncile intervievate de Gartner.”

Martin Hubert, Senior Vice President VIVEO, comentează: „Odată cu recunoaşterea meritelor VIVEO de către o companie de prestigiu cum este Gartner, dorim să ne mărim vizibilitatea în rândul organizaţiilor mondiale de standardizare din domeniul nostru.” De asemenea, a adăugat: „Dorim acum să evidenţiem avansul tehnologic al soluţiilor noastre, remarcat de Gartner, pentru a creşte prezenţa noastră internaţională şi pentru a aduce V.bank în următorii ani în topul primelor cinci soluţii bancare.”

Bucuresti, 27.11.2009

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *