metalshow

Viva – comunicat

Grupul de presă Edipresse AS România, editor al revistei Viva!, atrage atenţia asupra unui fenomen îngrijorător în presa româneasca, şi anume încălcarea flagrantă a legii drepturilor de autor.

Revista Viva! are un contract de exclusivitate pentru publicarea fotografiilor cu Violeta, Andreea Marin Bănică, Ştefan Bănică şi fiul acestuia, Ştefan, în numărul 142, apărut pe piaţă astăzi 31.03.2008. Concomitent cu apariţia revistei pe piaţă, cotidianul Libertatea a publicat, pe prima pagină şi în paginile 2-3, mai multe fotografii ce constituie reproducerea integrală, prin scanare, a unora dintre fotografiile pentru care revista Viva! are exclusivitate şi care, oricum, sunt protejate prin legea nr. 8/1996 (Legea drepturilor de autor), fără permisiunea proprietarului acestora.
Orice preluare neautorizată ori reproducere a acestor fotografii, indiferent de modalitatea folosită şi de suportul tehnic pe care se realizează, constituie o încalcare a prevederilor legale în materia protecţiei drepturilor de autor şi se pedepseşte ca atare, cu sancţiuni de natură civilă, contravenţională sau penală, după caz. Grupul de presă Edipresse AS România îşi rezervă dreptul de a acţiona pe orice cale legală în vederea respectării drepturilor sale recunoscute de lege.
Revista VIVA! se bucură de o audienţă lunară de 139.000 cititori pe apariţie, potrivit Studiului Naţional de Audienţă.

Edipresse AS România este un parteneriat intre Grupul Edipresse (60%) si Axel Springer AG (40%). Compania editeaza in prezent următoarele titluri: Elle, Elle Decoration, Elle Man, Elle Mariaj, Elle Bistro, Psychologies, Familia mea – Baby, Avantaje, Viva!, Popcorn, Look!, Joy, Computer Bild, Lucru de mina, Creativ, Povestea mea si Intamplari Adevarate.

Bucuresti, 31.03.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *