Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Virtual Bucharest – 70.000 de utilizatori romani la 1 an de la deschidere

Duminica, 29 noiembrie, Virtual Bucharest împlineşte 1 an de la deschiderea oficială. Cu această ocazie, sunt în pregătire o serie de evenimente speciale care se vor desfăşura pe parcursul mai multor zile, începând cu sâmbătă, 28 noiembrie. La 1 an de la deschiderea Virtual Bucharest, există deja 70.000 de conturi din România şi cam de 5 ori mai mulţi utilizatori activi decât în 2008.

Sâmbătă, 28 noiembrie este o seară specială a DJ-ilor. Cei mai cunoscuţi DJ români din Second Life vor mixa în Virtual Bucharest în reprize de câte 2 ore fiecare. Duminică, 29 noiembrie se pregăteşte o seară de gală şi 2 concerte live ale unora din cei mai cunoscuţi şi premiaţi artişti din spaţiul virtual – Joaquin Gustav – un chitarist argentinian din Buenos Aires – //www.purevolume.com/joaquingustav şi Brad Monnet – un pianist foarte talentat din Rotterdam – //www.thejazznetworkworldwide.com/profile/joozz. Ziua de 1 Decembrie va fi marcată prin inaugurarea unei noi expoziţii cu imagini vechi ale Bucureştiului, în parteneriat cu Alex Gălmeanu şi cu site-ul www.muzeuldefotografie.ro, amenajarea unui spaţiu de informare despre semnificaţia zilei naţionale a României şi un eveniment special care va fi promovat în comunitatea internaţională de utilizatori. De asemenea, se află în pregătire şi un concert live special pentru Virtual Bucharest al unei cantăreţe renumite din România.

„În 12 luni am reuşit să creştem o comunitate semnificativă de români în spaţiul 3D.
Înainte de lansarea Bucurestiului Virtual, România se clasa pe locul 31 în topul naţiunilor cu aproximativ 10.000 de conturi. Acum suntem pe locul 15 în topul naţiunilor. Sunt aproximativ 70.000 de conturi din România şi cam de 5 ori mai mulţi utilizatori activi decât acum un an. Grupul de Proud Romanians, înfiinţat la deschidere, a depăşit deja 8000 de membrii”, declară Aura Tatu Creatorul Virtual Bucharest. „Înainte de lansare, estimam un trafic zilnic mediu de 7.000. Noi însă am avut din prima lună 12.000 şi am ajuns repede la o medie zilnică de 35.000. Am integrat creativ campaniile de marketing pentru companii din România precum: Easter Egg Hunt de Paşte pentru Coca Cola, Fularul de la Kiss FM, ING Web Card în Second Life, studiul de piaţă GfK Research, Cosmopolitan Online Cover Girl şi, mai nou, Cronica Cârcotaşilor în Second Life. De asemenea, Virtual Bucharest a primit din partea IPRA 2 Oscar-uri ale PR-ului acordate agenţiei Rogaski Grigoriu Public Relations pentru campania de lansare, fapt care valorizează şi mai mult proiectul”,  a adăugat Aura Tatu.

Poate cea mai interesantă iniţiativă care se pliază pe obiectivul Virtual Bucharest, respectiv acela de a educa tinerii români, este Building School. Fiind o iniţiativă pro-bono, Building School este un proiect organizat în sistem colaborativ. Existî 3 nivele de utilizatori – începători, intermediari şi avansaţi. Ultimii predau lecţii de build începătorilor, iar cu intermediarii se organizează workshop-uri non-convenţionale în care se exerxează diferite tehnici de construcţie.

„Virtual Bucharest este un proiect unic în România, dezvoltat pe cea mai avansată platformă virtuală – Second Life. Pentru companii, este un mediu excelent de marketing online iar la nivel internaţional reprezentă una dintre cele mai eficiente forme de promovare a brandului de ţară în mediul virtual, atât ca realizare 3D cât şi prin intermediul comunităţii de români”, a declarat Aura Tatu Creatorul Virtual Bucharest. „Aproximativ 20% din vizitatorii Virtual Bucharest sunt străini. Unii sunt turişti virtuali care ajung la noi fie prin intermediul reţelei Sister Cites, fie căutând pe motorul de search al platformei. O mare parte însă vin invitaţi de prietenii români iar aceaştia îi introduc în atmosfera comunităţii şi le prezintă principalele obiective de vizitat în Bucureştiul Virtual: Muzeul Naţional de Istorie al României, expoziţia cu fotografii din interiorul Ateneului Român, precum şi  străzile cu magazine deschise de creatorii români”, a adaugat Aura Tatu

Virtual Bucharest se află de-abia la început, însă există un plan viitor de extindere în alte oraşe din România.

Bucuresti, 24.11.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *