free download 78 travel guides written by experts

Violonista Mihaela Martin si dirijorul Christian Badea, pe scena Ateneului Român

În Sala mare a Ateneului Roman, joi, 4 și vineri, 5 mai 2017, de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu“, condusă de Christian Badea, propune un program alcătuit din Concertul în la minor, op. 53, pentru vioară şi orchestră de Antonin Dvorak și Simfonia nr. 5, în do minor, op. 67 de Ludwig van Beethoven. Solistă va fi violonista Mihaela Martin.

Concert simfonic
Joi, 4 mai, și Vineri, 5 mai, 2017, 19:00 – 21:00
Sala mare a Ateneului Român

Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”
Dirijor: Christian Badea
Solistă: Mihaela Martin
filarmonica-george-enescuProgram:
• Antonin Dvorak
Concertul în la minor pentru vioară şi orchestră, op. 53
• Ludwig van Beethoven
Simfonia nr. 5, în do minor, op. 67

Biletele se pot procura de la Casa de bilete a Ateneului Român.
Program: Marti – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

În anii ’70, într-o Românie sub comunism, violonista Mihaela Martin se număra printre câştigătorii a două dintre cele mai mari concursuri internaționale. La 19 ani obţine Premiul II la Concursul Ceaikovski de la Moscova apoi, la prima ediţie a Concursului Internaţional de vioară de la Indianapolis, este distinsă cu Premiul I. După prima ei aparitie la Carnegie Hall, cotidianul New York Times scria că a fost „unul dintre cele mai captivante concerte de debut ale anului“. În prezent, Mihaela Martin locuiește în Germania și continuă să fie una dintre cele mai aclamate violoniste românce în plan internațional. A colaborat cu mari muzicieni ca Charles Dutoit, Kurt Masur, Martha Argerich, Yuri Bashmet, Elisabeth Leonskaja. „În România, am trăit, am crescut şi am mers la şcoală. Deci, tot ceea ce creează baza personalităţii mele muzicale consider că este din România“, declară Mihaela Martin.

Christian Badea, dirijor principal la Filarmonica “George Enescu” din Bucureşti, aclamat în cele mai prestigioase săli de concert şi în celebre teatre lirice din Europa, America de Nord şi Asia, a studiat vioara la Conservatorul de muzică din Bucureşti şi dirijat de orchestră la Bruxelles si Salzburg, aici sub îndrumarea maestrului Herbert von Karajan. S-a perfecţionat la Juilliard School din New York, unde principalul său mentor a fost Leonard Bernstein.

Cu o carieră impresionantă, dirijorul Christian Badea a condus 167 de reprezentații la Metropolitan Opera House din New York, 32 la Royal Opera House Covent Garden din Londra, 19 la Wiener Staatsoper și sute de spectacole lirice si concerte simfonice la München, Hamburg, Copenhaga, Amsterdam, Stockholm, Lyon, Torino, Bologna, Budapesta, Montreal, Houston, Sydney. Nu de mult, la Bucureşti, muzicianul a pus în scenă în spaţiul Ateneului Român, două spectacole-eveniment cu opera în concert „Parsifal” de Richard Wagner: în mai 2015, a prezentat actul III-lea, după care, în deschiderea stagiunii 2016-2017 a Filarmonicii „George Enescu”, a condus actul I, concert-spectacol care s-a impus ca cel mai important eveniment cultural-muzical al anului 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *