free download 78 travel guides written by experts

Vinuri rare frantuzesti si sculpturi pentru gradini private in sesiunea

de licitatii Artmark din aprilie

Două dintre licitaţiile pe care Artmark le organizează în perioada 10 – 11 aprilie sunt dedicate sculpturii, mobilierului de grădină şi vinurilor franţuzeşti de colecţie. Oferta propusă colecţionarilor cuprinde sculpturi de mari dimensiuni, realizate de artişti români reputaţi, precum şi obiecte decorative de mari dimensiuni şi mobilier de grădină.

Organizată la Athénée Palace Hilton, pe data de 10 aprilie, Licitaţia de Sculptură şi Mobilier de Grădină oferă două secţiuni cu lucrări valoroase, dintre care majoritatea au preţuri de pornire accesibile. Dintre acestea se remarcă o pereche de candelabre de grădină din fontă, cu cinci lumini, pentru lumânări sau becuri ornamentale, ce datează de la sfârşitul sec. al XIX-lea.

Secţiunea dedicată sculpturii aduce două dintre cele mai importante lucrări ale artistului Ion Mândrescu. Una dintre ele este „Omul, Timpul, Spaţiul” (bronz, marmură, 145 × 145 × 160 cm), o lucrare care a participat la numeroase expoziţii, printre care cele mai cunoscute sunt Expoziţia Universală de la Sevilla din 1992 şi expoziţia de grup din Viena din 1991, organizată de Ministerul Culturii. A mai fost prezentată şi publicului german şi celui chinez. Valoare estimativă a operei este de 30.000 – 50.000 €. Două lucrări pe aceeaşi temă sunt expuse în Centrul Istoric din Bucureşti, în faţa Teatrului de Comedie şi în curtea Palatului Cotroceni.

Cea de-a doua operă de sculptură remarcabilă, de asemenea în realizarea lui Mândrescu, „Roata timpului” (bronz, 88 × 55 × 88 cm), are un preţ estimativ cuprins între 9.000 – 15.000 €.

Licitaţia dedicată vinurilor rare este organizată pe data de 11 aprilie şi cuprinde aproximativ 30 de de loturi, care prezintă unele dintre cele mai căutate vinuri din lume.

În sticle individuale preţioase sau verticale compuse din şase, doisprezece sau şaptezeci şi două de sticle, majoritatea vinurilor propuse provin din castele faimoase din Franţa, recunoscute ca cele mai importante producătoare de vinuri din lume.

În licitaţie se află patru dintre tipurile rarisime notate cu 100 de puncte de către celebrul oenolog Robert Parker, care consideră că „vinurile de asemenea calibru merită un efort special pentru a fi găsite, cumpărate şi consumate.” Conform sistemului său de notare, care acordă de la 50 la 100 de puncte pe scara calităţii, vinurile marcate cu 100 sunt considerate „extraordinare, de un caracter profund şi complex, prezentând toate atributele aşteptate de la un astfel de vin clasic”.

Alte patru licitaţii vor avea loc în perioada 10 – 11 aprilie la Athénée Palace Hilton din Bucureşti: în prima zi, Licitaţia „25 de Capodopere din Colecţii Importante” şi Licitaţia de Postmodernism & Contemporană, iar în a doua zi, Licitaţia de Art-Nouveau, Romantism & Biedermeier şi Licitaţia „Militaria şi Antichităţi”.

În perioada 3 – 9 aprilie, toate operele vor putea fi admirate la sediul Artmark din Palatul Cesianu – Racoviţă, între orele 11.00 – 21.00.

Bucuresti, 29.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *