free download 78 travel guides written by experts

Vinuri “mari” in sticle mici

Vinurile de Corcova, deja binecunoscute amatorilor de vinuri de calitate, sunt disponibile de acum atât în sticle normale, de 750 ml, cât şi în sticle mici, de 187 ml, respectiv 375 ml.

Recipientele de 187 ml conţin echivalentul unui pahar de vin, fiind adresate în special hotelurilor din gama "premium", pentru a fi puse la dispoziţia clienţilor în minibar, precum şi liniilor aeriene, urmând a fi oferite în cadrul curselor acestora. Sticlele de 375 ml sunt disponibile în restaurante şi baruri, oferind o cantitate de vin suficientă pentru două pahare, ceea ce le recomandă clienţilor ce doresc să consume o cantitate mică de vin, însă în condiţii ideale (de exemplu, la o masă în doi la prânz etc.). Ele propun o alternativă superioară consumului de vin "la pahar" din sticle de 750 ml, deoarece acestea din urmă, odată deschise, nu mai permit păstrarea în bune condiţii a vinului rămas. După o vreme, vinul ce a fost expus contactului cu aerul se oxidează, pierzându-şi caracteristicile iniţiale. Dimpotrivă, sticlele de 187 ml şi de 375 ml păstrează vinul în "doze" mici, permiţând servirea sa în cea mai bună stare posibilă.

Dopul metalic cu filet şi garnitură specială folosite pentru aceste sticle reprezintă o soluţie sigură de "sigilare" a vinului. Mai nou, chiar şi marii vinificatori din Franţa se orientează către acest tip de îmbuteliere. Astfel, riscurile inerente în cazul dopurilor de plută naturală, cum ar fi posibilitatea dezvoltării unor bacterii de fermentaţie care dau aşa-numitul "gust de dop", sunt excluse. Cel puţin în privinţa vinurilor destinate consumului într-o perioadă relativ scurtă de la îmbuteliere, aceste dopuri metalice sunt, de departe, superioare dopurilor de plută.

Până în acest moment, vinurile îmbuteliate în sticle mici sunt Corcova Cabernet Sauvignon/Merlot 2009 şi Corcova Chardonnay 2010.

Bucuresti, 29.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *