free download 78 travel guides written by experts

Vintila Mihailescu la Vorba de Cultura

Cunoscutul psiho-sociolog si antropolog cultural Vintila Mihailescu este invitatul Emei Stere in emisiunea „Vorba de cultura” la Radio Romania Cultural, in perioada 7 – 11 februarie.

Doctor in psihologie, profesor si sef de catedra la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA), Vintila Mihailescu a absolvit Facultatea de Psihologie a Universitatii din Bucuresti in 1974. Si-a inceput cariera ca psiholog la Institutul National de Gerontologie si Geriatrie, specializat in cercetare gerontologica si expertiza programe sociale pentru varsta a treia (1974 – 1979). A devenit ulterior cercetator la Centrul de Cercetari Antropologice „Francis Reiner” din Bucuresti (1979 – 2002). Din 1991 pana in 2000 a fost lector, apoi conferentiar la Facultatea de Sociologie a Universitatii din Bucuresti. Este membru in importante asociatii academice si profesionale internationale din domeniul sociologiei si antropologiei culturale. In perioada 2005 – 2010, a condus Muzeul Taranului Roman.

Vintila Mihailescu este autorul a numeroase studii, articole si comunicari de conferinta, ce au ca punct de plecare o indelungata si variata activitate de cercetare pe teren – fie ca este vorba despre studiul comunitatilor rurale din Gorj ori Dobrogea, despre constructia comunitatilor urbane in Romania comunista, ori despre modificarea relatiilor sociale in tranzitie si interactiunea cu alte culturi. Pe langa foarte comentatele sale articole saptamanale din revista „Dilema”, unde, incepand din 1998, semneaza rubrica „Socio-hai-hui”, a publicat volumele „Fascinatia diferentei” (Paideia, 1999), „Socio-hai-hui. O alta sociologie a tranzitiei” (Paideia, 2000), „Socio-hai-hui prin arhipelagul Romania” (Polirom, 2006), „Antropologie. Cinci introduceri” (Polirom, 2007) si „Sfirsitul jocului. Romania celor 20 de ani” (Curtea Veche, 2010).

Ascultati-l pe Vintila Mihailescu in emisiunea „Vorba de cultura” la Radio Romania Cultural, de luni, 7 pana vineri, 11 februarie, intre orele 12.00 si 13.00. Realizator Ema Stere.

Bucuresti, 07.02.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *