free download 78 travel guides written by experts

Viitorul vot al legii din Romania permite uciderea in masa a câinilor:

Apelul Membrilor Parlamentului European

Marţi, membrii Parlamentului şi Vice-Preşedintele Intergrupului pentru Bunăstarea şi Conservarea Animalelor din Parlamentul European, Elisabeth Jeggle, au trimis un Apel al membrilor Parlamentului către Preşedinte şi către Parlamentul României, referitor la votarea legii care permite uciderea în masă a câinilor comunitari. Acesta a fost iniţiat de Fundaţia Internaţională pentru protecţia animalelor VIER PFOTEN. Prin intermediul acestui apel, se solicită Parlamentului României să respecte animalele, în calitate de fiinţe sensibile conform Tratatului de la Lisabona (Art. 13, TFEU), care trebuie respectat de toate statele membre.

Marţi, 1 martie, proiectul de lege privind animalele comunitare, PL 912, a fost dezbătut în cadrul Comisiei pentru Administraţia Publică, Amenajarea Teritoriului si Echilibru Ecologic din Camera Deputaţilor. În timp ce regulile de bază pentru administrarea câinilor comunitari respectă metoda "prindere, castrare, eliberare", un grup de lucru a trimis o modificare fundamentală a acestui demers, afirmând faptul că "după 14 zile, câinii vor fi ucişi sau sterilizaţi, în funcţie de decizia Consiliului local (municipalitatea)". Aceasta deschide posibilitatea manifestării cruzimii faţă de animale si cheltuirea la nesfârşit a banilor publici.

Datorită îngrijorării şi presiunii publice din România legate de o astfel de modificare fundamentală a legii, precum şi în urma unei conferinţe publice organizate de mai multe organizaţii pentru protecţia animalelor din România şi numeroase activităţi organizate la nivelul Europei, procesul de vot a fost amânat şi va avea loc după consultarea membrilor comisiei cu specialiştii si ONG-urile cu experienţa in gestionarea animalelor fara stăpân. VIER PFOTEN poate oferii suportul logistic si de know-how pentru a veni in sprijinul implementării unei legi eficiente si corecte.

"Modificarea propusă a legii nu este acceptabilă din motive etice, sociale şi economice", afirmă Daciana Octavia Sârbu, (membru al Parlamentului European, membru al Comisiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală). Elisabeth Jeggle a declarat: "Suntem reprezentanţii cetăţenilor europeni şi în calitate de membrii ai Parlamentului European rugăm în mod politicos şi urgent Parlamentul României să ţină cont de poziţia Parlamentului European care reprezintă de asemenea cetăţenii României şi să voteze în spiritul european, pe baza responsabilităţii etice".

Marlene Wartenberg explică: " Acest demers nu se aliniază percepţiei europene conform căreia animalele sunt " fiinţe sensibile", integrată în tratatul de la Lisabona. Acesta este un principiu de bază care trebuie respectat de toate statele membre." Situaţia legală corectă este evitarea uciderii animalelor sănătoase şi susţinerea soluţiei de control durabil al reproducerii, demersul "prindere, castrare, eliberare", dezvoltat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (WHO) Geneva, Raport tehnic, Comitet experţi nr.824/1992 pentru prevenirea controlului rabiei. Acest demers este singura cale de a respecta principiul proprietăţii responsabile, reprezentând unica soluţie împotriva suprapopulării canine în Europa.

Cand se va tine cont de recomandarile specialistilor referitoare la acest proiect legislativ, pe langa reglementarile necesare gestionarii populatiei animalelor fara stapan, imaginea tarii noastre pe plan international se va imbunatati, dovedind ca si in Romania pot fi adoptate solutii umane si civilizate pentru rezolvarea acestei situatii.Bruxelles / Bucuresti, 18.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *