free download 78 travel guides written by experts

Viitori profesionisti in domeniul comertului incep cursurile Scolii Comerciale Austriace din Romania

Școala Comercială Austriacă din România – o’SCAR, înființată la inițiativa Ambasada Austriei – Secția Comercială în parteneriat cu opt companii cu renume din România, se deschide pe 14 septembrie, la Colegiul Economic “Costin C. Kirițescu” din București.

Programul educațional are la bază educaţia duală, care îmbină informațiile teoretice și activităţile practice, iar elevii admiși vor învăța de la cei mai buni profesioniști din companii de top meseria de comerciant – vânzător: BILLA, C&A, Deichmann, dm drogerie markt, Hervis, HUMANIC, kika şi Telekom.

„Concretizarea proiectului educațional o’SCAR demonstrează că există un interes vizibil în crearea de profesionişti într-un domeniu foarte căutat în România, cel comercial. Suntem convinşi că primii elevi ai o’SCAR vor reprezenta un standard pentru viitorii angajatori, care vor simţi diferenţele dintre actualul sistem profesional şi cel propus de Școala Comercială Austriacă din România, bazat pe învățământul dual și promovat în țări precum Austria și Germania. De altfel, programul reprezintă o oportunitate pentru acești tineri, care, la finalul studiilor, au posibilitatea de a deveni angajați ai companiilor în care desfășoară orele de practică”, a declarat Rudolf Lukavsky, Consilier Comercial în cadrul Ambasadei Austriei la București.

„Colegiul nostru va găzdui, din luna septembrie, primele cursuri ale singurei școli profesionale din București ce are la bază învățământul dual și oferă pregătire în meseria de comerciant – vânzător. Ne bucurăm că, prin acest parteneriat unic cu Secția Comercială a Ambasadei Austriei și agenții economici, elevii noștri vor câştiga experienţă învăţând de la profesionişti în domeniu pe parcursul celor 3 ani de studii. Prima clasă din proiectul educaţional o’SCAR va deveni sinonimă cu dezvoltarea învăţământului profesional, care, în ultimii ani, a mai pierdut din încrederea societăţii româneşti. Ne bucurăm că tinerii admiși în program vor avea parte de o pregătire conformă ultimelor cerinţe din domeniu şi adaptată nevoilor angajatorilor”, a completat Loredana Popescu, Directorul Colegiului Economic “Costin C. Kirițescu”.

Școala Comercială Austriacă din România are o durată de trei ani și se adresează absolvenților de clasa a VIII-a, care doresc să urmeze cursuri de formare profesională în meseria de comerciant – vânzător în domeniile alimentar și non-alimentar (încălțăminte, fashion, sport, mobilier, îngrijire personală și telecom).

Având la bază învățământul dual, componenta practică a programului are o pondere din ce în ce mai crescută de la an la an: anul I (80% teorie, 20% practică), anul II (40% teorie, 60% practică), anul III (28% teorie, 72% practică).

În plus, tinerii înscrişi la Școala Comercială Austriacă din România vor fi sustinuţi financiar prin acordarea unei burse lunare de până la 400 de lei, în funcție de rezultatele obținute, și decontarea integrală a costurilor de transport în comun pe toată perioada programului.

La finalul perioadei de studiu, absolvenţii o’SCAR vor primi un certificat profesional recunoscut pe plan european şi vor avea prioritate la angajare în companiile participante la proiect.

Proiectul este susținut de Primăria Sectorului 6, Administrația Școlilor, CNDIPT și Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Bucuresti, 10.09.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *