free download 78 travel guides written by experts

„Viitor pentru trecut”

Realitatea TV iniţiază campania de recuperare a istoriei şi a culturii pentru generaţiile viitoare

Realitatea TV organizează vineri, 13 februarie, la Bistriţa, un teledon destinat strângerii de fonduri pentru reconstrucţia Bisericii Evanghelice din oraş, distrusă de un incendiu în vara anului trecut. În aceeaşi zi va începe emisia şi staţia locală Realitatea TV Bistriţa, cea de-a opta din reţeaua naţională a televiziunii de ştiri.

Teledonul  „Viitor pentru trecut” este o iniţiativă civică prin care se urmăreşte strângerea banilor necesari reconstrucţiei lăcaşului de cult bistriţean. Teledonul va avea loc vineri seară şi va fi difuzat de televiziunea de ştiri începând cu ora 21:20. Gazda evenimentului, realizatorul TV Mihai Tatulici, va avea ca invitaţi personalităţi marcante originare din Bistriţa, cetăţeni de onoare ai oraşului, reprezentanţi ai autorităţilor locale, lideri politici şi oameni de afaceri.

Timp de o lună de zile vor fi deschise următoarele linii de telefon pentru donaţii: 0 900 900 311 – pentru 1 Euro; 0 900 900 313 – pentru 3 Euro; 0 900 900 315 – pentru 5 Euro, precum şi conturile RO72BTRL00601205D8665202 – RON şi RO26BTRL00604205D8665201 – Euro, deschise la Banca Transilvania Bistriţa şi administrate de Asociatia Bistriţa Medievală.

„Orga Bisericii Evanghelice, construită în 1569, va putea în curând să-şi facă din nou auzite acordurile şi datorită sprijinului dumneavoastră. Merită să readucem la viaţă un nestemat construit de saşi pentru comunitatea din Bistriţa”, îndeamnă Mihai Tatulici.

Lăcaşul de cult a fost construit iniţial în secolul al XIV-lea şi renovat succesiv, până în secolul al XVI-lea. A luat foc în ziua de 11 iunie a anului 2008, iar reparaţiile costă 4,7 milioane euro. Dupa reconstrucţie, cel mai înalt turn de piatră din Transilvania (74 de metri), al acestei biserici, va adăposti noile clopote precum şi o belvedere turistică, iar lăcaşul de cult va fi amenajat şi ca muzeu şi ca spaţiu cultural comunitar.

O dată cu startul campaniei „Viitor pentru trecut”, Realitatea TV începe şi emisia staţiei locale din Bistriţa. O echipă formată din peste 20 de jurnalişti şi tehnicieni vor aduce în fiecare zi bistriţenilor cele mai proaspete informaţii din judeţ. Realitatea TV Bistriţa va emite de luni până vineri jurnale de ştiri la orele 18.15 şi 21.15 şi un talk-show, de la 18.30. Nu vor lipsi transmisiunile în direct, ediţiile speciale şi intervenţiile în direct în jurnalele naţionale.

Managerul staţiei este economistul Andrada Bălan, iar şeful echipei editoriale este Cristiana Sabau, unul dintre cei mai experimentaţi corespondenţi locali ai televiziunii de ştiri. Staţia locală de la Bistriţa este ce de-a opta din reţeaua naţională Realitatea TV.

Bucuresti, 12.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *