free download 78 travel guides written by experts

VIER PFOTEN sustine implementarea normelor UE

privind protectia animalelor in timpul sacrificarii pentru consum

Fundatia pentru protectia animalelor VIER PFOTEN sustine implementarea normelor UE privind protectia animalelor in timpul sacrificarii pentru consum ceea ce inseamna ca animalele pot fi sacrificate doar prin asomare.  Totodata VIER PFOTEN atrage atentia crescatorilor particulari ca aceste norme li se adreseaza in egala masura.
In acest scop, VIER PFOTEN va desfasura in colaborare cu Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor o campanie cu scopul de a  informa populatia asupra obligativitatii aplicarii normelor UE, precum si asupra noilor proceduri ce trebuie urmate.

Potrivit directivelor mentionate, odata cu aderarea in UE Romania este obligata sa aplice, in cadrul aquis-ului comunitar, o serie de norme care reglementeaza conditiile in care sunt sacrificate animalele pentru consum.

Practic, acestea impun introducerea asomarii, ca procedeu obligatoriu de inducere a inconstientei animalelor pana in momentul mortii, pentru a le reduce suferinta produsa prin metodele obisnuite, care se transforma de cele mai multe ori intr-o agonie prelungita.

Dr. Marlene Wartenberg, Director VIER PFOTEN pe probleme de Politici Europene: ”Cresterea si sacrificarea animalelor in gospodarii individuale va fi in continuare permisa, dar cel putin acum, va trebui reconsiderata traditia, pentru a diminua suferinta produsa animalelor, acestea fiind considerate prin Tratatul European de la Lisabona, fiinte sensibile”

Bucuresti, 25.04.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *