free download 78 travel guides written by experts

VIER PFOTEN Romania isi exprima regretul pentru tragedia de la Agigea

Fundatia pentru Protectia Animalelor VIER PFOTEN Romania isi exprima regretul pentru tragedia de de la Agigea si solicita Parlamentului Romaniei aprobarea de urgenta a propunerii legislative a senatorului Marius Marinescu sustinuta de organizatiile non-guvernamentale, ANSVSA si Colegiul medicilor veterinari din Romania, in vederea solutionarii situatiei animalelor fara stapan.

Conform acestei propuneri, se introduc masuri practice de control al reproducerii si abandonului animalelor cu si fara stapan, prin identificare, inregistrare, obligativitatea sterilizarii si pedepsirea persoanelor care abandoneaza animale. De asemenea, propunerea introduce masuri clare de gestionare a animalelor care ar putea constitui un pericol public.

La sfarsitul saptamanii trecute proiectul a primit avizul mai multor reprezentanti ai Guvernului Romaniei la Uniunea Europeana pe probleme de Agricultura, Parlamentului Europei, Comisiei Europene pentru sanatate animala, ANSVSA,  Colegiului Medicilor Veterinari din Romania si ONG-urilor, reprezentati de VIER PFOTEN Romania, intruniti intr-o sedinta comuna la Bruxelles, pentru a analiza solutiile privind problema animalelor fara stapan din Romania.

VIER PFOTEN Romania: “Consideram ca aceasta situatie se datoreaza lipsei unor programe coerente de gestionare a animalelor fara stapan prin metoda sterilizarii, vaccinarii, deparazitarii, metoda recomandata inclusiv de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii precum si iresponsabilitatii persoanelor care abandoneaza animalele si puii acestora pe domeniul public.

Totodata, dorim sa atragem atentia ca este superficiala abordarea acestei situatii doar prin incriminarea cainilor fara stapan, in conditiile in care accidentele inregistrate in ultima perioada si carora din nefericire le-au cazut victime copiii, se datoreaza in mare parte incapacitatii familiei si programelor sociale de a-i proteja.“

Programele de sterilizare si-au dovedit eficienta pe termen indelungat in intreaga lume prin limitarea reproducerii animalelor fara stapan. Totodata, experienta a demonstrat ca prin sterilizare cainii sunt mult mai pasnici, iar prin returnare, in zona respectiva nu se mai pot acomoda alti caini, reducandu-se astfel vizibil luptele provocate de imperechere si teritorialitate. In consecinta si numarul situatiilor in care oamenii pot fi muscati scade simtitor.

In Romania, VIER PFOTEN a colaborat si colaboreaza in continuare, cu rezultate foarte bune, cu autoritatile locale din peste 20 de orase.

Bucuresti, 15.04.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *