bucharest tech week 2021

VIER PFOTEN Romania cere pedepsirea vinovatilor

in cazul maltratarii cainilor fara stapan de pe platforma Mital Steel Galati

VIER PFOTEN Romania cere pedepsirea vinovatilor in cazul maltratarii cainilor fara stapan de pe platforma Mital Steel Galati in urma carora cainii fara stapan au fost otraviti cu substante toxice (posibil anestezice). 

Fundatia cere institutiilor abilitate sa aplice prevederile Legii nr. 205 din 26 mai 2004 privind protectia animalelor, pentru pedepsirea vinovatilor, precum si pentru a preveni repetarea acestui tip de practici.
Conform legii amintite, la Capitolul VII Sanctiuni, Art. 23, 1, se precizeaza:  „Constituie contraventie urmatoarele fapte:
a) nerespectarea dispozitiilor art. 12 (n.n – norme privind dresajul); b) nerespectarea dispozitiilor art. 5 alin. (1) (n.n – norme privind conditiile ce trebuie asigurate animelelor de catre detinatori);
c) supunerea unui animal la rele tratamente; d) nerespectarea dispozitiilor art. 26 alin. (3); e) supunerea unui animal la cruzimi.”

De asemenea la Art. 25, punctul 1 precizeaza: ”Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de persoane imputernicite, potrivit atributiilor de serviciu, din cadrul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si al Ministerului Administratiei si Internelor.”

Totodata, la CAPITOLUL VIII, Dispozitii finale Art. 26 punctul 1, se specifica: „Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si Ministerul Administratiei si Internelor, prin organele abilitate, monitorizeaza aplicarea prevederilor prezentei legi. […] Pentru indeplinirea prevederilor prezentei legi, persoanele imputernicite, potrivit atributiilor de serviciu, din cadrul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si al Ministerului Administratiei si Internelor au acces in cladiri, adaposturi si alte locuri unde sunt tinute animalele, precum si dreptul de a solicita orice informatie si documente necesare controlului si de a preleva probe pentru cercetari si analize de laborator.”
VIER PFOTEN doreste totodata sa reaminteasca ca sterilizarea este singura modalitate eficienta pentru gestionarea numarului cainilor fara stapan din mai multe motive:
·    Atunci cand un teritoriu ramane liber cainii din vecinatate il ocupa rapid;
·    Avand la dispozitie un spatiu mai mare si mai multe resurse, rata de inmultire creste;
·    Rata luptelor teritoriale intre caini creste;
·    Rata luptelor pentru imperechere creste;
·    De multe ori, oamenii aflati in teritoriul respectiv sunt muscati accidental;
·    De cele mai multe ori cainii bolnavi sau periculosi nu sunt prinsi deoarece stau pititi sau sunt greu de prins;
In aceste conditii, uciderea nu poate da rezultate. Mai mult chiar, aceasta nu face nimic altceva decat sa favorizeze instabilitatea si cresterea ratei reproducerii in randul cainilor fara stapan.
De altfel, sterilizarea este singura metoda recomandata si de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii pentru gestionarea cainilor fara stapan.

Despre VIER PFOTEN in Romania
VIER PFOTEN Romania, membra a Vier Pfoten International, a fost infiintata in anul 2000. Printre cele mai cunoscute proiecte, VIER PFOTEN Romania se afla „Caini pentru Oameni”, infiintarea si logistica pentru clinica mobila (CCR) din Romania si campania „Cainii simt oamenii. Oamenii ce simt?”
 
Despre VIER PFOTEN
VIER PFOTEN este o organizatie internationala pentru protectia animalelor avand birouri in Germania, Austria, Olanda, Elvetia, Romania, Bulgaria, Marea Britania, Africa de Sud si Ungaria, dar care isi desfasoara activitatea oriunde animalele au nevoie de ajutor. De exemplu in momentul de fata VIER PFOTEN are proiecte in desfasurare in Africa de Sud (feline mari) si Sri Lanka (urangutani).

Bucuresti, 8.08.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *