free download 78 travel guides written by experts

VIER PFOTEN da o sansa la viata calului din Mehedinti ranit cu toporul

Medicii Fundatiei au finalizat cu succes operatia de reconstructie a tendoanelor la piciorul afectat

Medicii si colaboratorii VIER PFOTEN au reusit sa finalizeze astazi, cu succes, operatia de reconstructie a ligamentelor si tendoanelor calului din Mehedinti caruia ii fusesera ranite picioarele cu toporul. Animalul, aflat in proprietatea unei familii din satul Barda, jud. Mehedinti, a fost atacat duminica dimineata de un vecin, pe motiv ca ar fi intrat in gradina lui. Animalul a fost adus de VIER PFOTEN la Corbeanca, unde, azi-dimineata, a fost operat la piciorul la i se sectionasera tendoanele si ligamentele.

De-a lungul operatiei, care a durat circa 2 ore, a fost nevoie de eforturile a 4 medici veterinari pentru intinderea tendoanelor si fixarea lor intr-o potcoava ortopedica speciala, peste care a fost turnat un bandaj gipsat. Medicul Ovidiu Rosu, de la VIER PFOTEN, a fost ajutat de trei colaboratori ai Fundatiei: dr. Vadim Virgolici, dr. Luana Udrescu si dr. Florin Mlagiu.

„A fost o operatie dificila, din cauza localizarii taieturilor la tendoane, insa nu au existat complicatii In functie de evolutia procesului de vindecare, speram ca tendoanele sa se refaca in urmatoarele 2 luni. Dupa aceasta perioada, insa, calul nu va mai putea fi folosit in activitati care presupun eforturi mari, precum inhamarea la caruta. Va putea sustine greutati, insa nu foarte mari”, a declarat medicul Ovidiu Rosu.

Calul va ramane cel putin 2 luni, pe perioada recuperarii, in grija VIER PFOTEN, care va sustine financiar cazarea, hrana si tratamentul medical al animalului. In afara costurilor legate de operatie, numai bandajele si medicamentele costa peste 100 euro/zi.

Calul a fost adus la Corbeanca miercuri dimineata, dupa ce medicii VIER PFOTEN i-au acordat primul ajutor. Operatia si anestezierea indelungata au fost posibile deoarece calul se afla intr-o stare buna de sanatate.

„Speram ca autoritatile sa se trezeasca si sa-si faca datoria, astfel incat cei care se fac vinovati de asemenea lucruri sa plateasca pentru faptele lor. E cea mai buna modalitate de a descuraja comiterea unor astfel de fapte pe viitor”, a declarat Kuki Barbuceanu, coordornator de proiecte la VIER PFOTEN.

Cei care doresc sa se implice in mod direct in sprijinirea eforturilor de salvare a calului o pot face printr-o donatie catre VIER PFOTEN Romania.

Cont lei: RO05 RZBR 0000 0600 1008 6169
Cont euro: RO33 RZBR 0000 0600 1008 6150
Cod de identificare fiscala : CIF 12969627

Bucuresti, 25.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *