Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

VIER PFOTEN cauta solutii pentru “Templul tigrilor” din Thailanda

În acest moment, animalele sunt de cele mai multe ori ținute în lanțuri sau în cuști

Reprezentanții VIER PFOTEN au contactat deja conducerea Templului Luangta Maha Bua din Thailanda, pentru a găsi soluții menite să îmbunătățească situația felinelor mari ce trăiesc în acest templu. Templul a devenit cunoscut în rândul iubitorilor de animale din întreaga lume. Călugării budiști au în jur de 147 tigri acolo, iar pentru un preț semnificativ, turiștii își pot face poze cu animalele și chiar le pot plimba în lesă.

Organizația internațională pentru protecția animalelor VIER PFOTEN administrează, în Africa de Sud, un mare sanctuar dedicat felinelor mari, care poate fi o casă primitoare pentru aproximativ o sută de lei și tigri. Chirurgul veterinar Dr. Amir Khalil de la VIER PFOTEN, prezent la Templul Luangta Maha Bua din Thailanda, declară: "Încercăm de ceva timp să convingem conducerea templului că tigrii nu sunt ținuți în condiții potrivite pentru necesitățile speciei lor. Animalele sunt expuse zilnic numeroșilor vizitatori, ceea ce provoacă un stres constant, primesc hrană nepotrivită și își petrec majoritatea timpului în cuști mici de beton sau sunt ținute în lanțuri în zona templului. În plus, nu există niciun program de control al reproducerii. Acesta nu este cu siguranță un program de protecție a unei specii pe cale de dispariție, ci o atracție turistică, de pe urma căreia animalele au de suferit!"

Potrivit declarațiilor făcute de autoritățile locale de la Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation, călugării ar putea fi acum obligați să renunțe la tigri. În timpul verificării întreprinse de autorități, au fost găsiți 147 tigri. Animalele au fost crescute foarte aproape de oameni și, prin urmare, nu pot fi reintroduse în sălbăticie. Pentru specialiștii în protecția animalelor, un lucru este cert: templul nu are facilitățile necesare pentru a găzdui tigrii în condiții potrivite, iar în acest moment nu există nicio entitate în Thailanda care să poata găzdui un număr atât de mare de tigri.

Dr. Khalil: "Vrem să ne implicăm în găsirea unei soluții pe termen lung, o casă care să ofere protecție și siguranță pe durata întregii vieți pentru acești tigri. VIER PFOTEN are expertiza necesară privind felinele mari. Acum contăm pe ajutorul călugărilor și al autorităților locale. Pe termen lung ar putea fi create condițiile deschiderii unui nou sanctuar pentru tigri în Thailanda. Ar putea fi accesibil publicului, dar este important să avem în vedere nevoile firești pentru această specie de animale sălbatice.”

Bucuresti, 30.04.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *