free download 78 travel guides written by experts

VIER PFOTEN avertizeaza: Oua provenite de la gaini tinute in custi se ascund in alimentele procesate

O noua campanie: Producatorii trebuie sa renunte la folosirea acestor oua in alimente

Dupa o cercetare de piata extinsa, VIER POFTEN tine sa atraga atentia ca ouale provenite de la gaini tinute in custi in care nu au loc sa se miste se ascund in nenumarate produse de pe rafturile magazinelor: dulciuri, produse de patiserie, paste, maioneza sau sosuri.

„Producatorii de alimente procesate nu sunt obligati prin lege sa dezvaluie originea oualor. De aceea, consumatorul nu stie ce tip de avicultura sustine atunci cand cumpara anumite produse”, arata Helmut Dungler, presedintele si fondatorul VIER PFOTEN. Tocmai de aceea, Fundatia pentru protectia animalelor lanseaza o noua campanie, menita sa ridice nivelul de constientizare al consumatorilor asupra folosirii acestor oua obtinute pe seama suferintei animalelor. Un alt scop al campaniei este de a-i convinge pe procesatori sa-si schimbe politicile de achizitionare a materiei prime si sa renunte la aceste oua in produsele lor.

De la 1 ianuarie 2012, ouale puse la vanzare in spatiul UE trebuie sa provina de la gaini crescute in cel putin asa numitele „custi imbunatatite”, care ofera fiecarui animal un spatiu de 750 cm2, fata de 550 cm2, cat era permis anterior. Totusi, aceasta aparenta imbunatatire presupune in continuare faptul ca milioane de gaini sufera din cauza conditiilor din custi, indiferent daca sunt imbunatatite sau nu. Orice comportament natural este aproape imposibil intr-un spatiu vital atat de redus. Tocmai de aceea, VIER PFOTEN cere producatorilor sa renunte la ouale provenite de la aceste gaini.

12 state membre UE inca nu s-au conformat interdictiei de a mai comercializa oua de la gaini tinute in custi neimbunatatite. De aceea, nu este deloc surprinzator faptul ca aceste oua obtinute ilegal se ascund sub forma de praf de oua sau oua lichide in produsele din magazine.

„Solicitam tuturor producatorilor sa foloseasca oua provenite de la gaini crescute la sol si in aer liber. In acest fel nu numai ca vor conribui la reducerea suferintei animalelor, dar astfel vor actiona si in concordanta cu dorinta consumatorilor”, a mai spus Helmut Dungler.

Bucuresti, 03.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *