free download 78 travel guides written by experts

Vienna Insurance Group lanseaza un model de asigurare inovator in Polonia

Start-up-ul „Beesafe” ofera asigurari auto pur digitale

Vienna Insurance Group lanseaza un nou proiect-pilot prin introducerea pe piata poloneza, pana la finalul anului 2020, a unei oferte de asigurari auto cu distributie si solutionare a daunelor complet digitale. Baza proiectului este o platforma IT care permite adaptari rapide si flexibile pentru a raspunde nevoilor in schimbare ale clientilor si noilor conditii din piata. Extinderi ulterioare ale proiectului in alte tari unde VIG activeaza sunt planificate in functie de succesul proiectului-pilot.

Vienna Insurance Group (Wiener Versicherung Gruppe) face urmatorul pas in digitalizare ca raspuns la schimbarea nevoilor clientilor.

„Oferim polite de asigurare auto simple si module suplimentare optionale, obiectivul principal fiind abordarea unui segment in crestere de clienti digitali, dificil sau imposibil de atins prin metodele conventionale de contact ale companiilor de asigurari. Conform analizelor actuale, acest segment de clienti va atinge o dimensiune atractiva, avand un potential de crestere considerabil in anii urmatori. Utilizarea si beneficiile ofertelor si serviciilor digitale au crescut substantial, mai ales pe fondul pandemiei COVID-19. In timpul pandemiei, am reusit sa incheiem majoritatea politelor noastre de asigurare auto prin canale de vanzare la distanta. Acest lucru a fost valabil atat in cazul instrumentelor utilizate de intermediarii nostri, cat si in cazul vanzarilor directe, unde detinem deja marca de succes Benefia24 din Polonia. Prin urmare, acum ne concentram pe o solutie inovatoare suplimentara pe care le-o oferim clientilor nostri la momentul potrivit”, explica Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group.

Vienna Insurance Group logo - VIG - Wiener Versicherung Gruppe

In acest scop, Vienna Insurance Group a lansat impreuna cu asiguratorul polonez Compensa, companie membra a VIG, start-up-ul „Beesafe”, care se concentreaza pe crearea de procese de asigurare complet digitale si incorporarea tuturor punctelor digitale de contact ale clientilor. Baza proiecului este formata de politele de asigurare auto, care pot fi usor selectate si incheiate online. Mai mult, clientii vor avea posibilitatea de a selecta servicii suplimentare prin intermediul platformei online www.beesafe.pl.

„Fiind cel mai mare asigurator auto din regiunea ECE, utilizam expertiza consistenta in acest segment, impreuna cu tehnologii de ultima generatie, pentru a satisface cerintele clientilor cu un nou concept. Analizam, de asemenea, viitoarele inovatii centrate pe clienti. Monitorizam continuu acceptarea ofertei digitale si, daca este necesar, putem elimina sau adapta rapid modulele, datorita platformei IT flexibile si a modului de lucru agil specific start-up-urilor “, a adaugat Elisabeth Stadler.

Polonia este cea mai dezvoltata piata de asigurari online din Europa Centrala si de Est, dar acesta nu este singurul motiv pentru care Vienna Insurance Group a lansat proiectul-pilot aici. “In Polonia gasim nu numai cea mai mare piata de asigurari online, ci si cea mai mare piata de asigurari de bunuri la nivel general din ECE. VIG este foarte bine pozitionat in Polonia, cu o cota de piata de 10% pe segmentul asigurarilor generale. Dupa o lansare de succes proiectului, intentionam sa extindem acest concept in interiorul Grupului”, a declarat Elisabeth Stadler despre obiectivele proiectului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *