free download 78 travel guides written by experts

Video, o noua etapa in advertisingul online

Introducere: Despre Advertising online

Advertisingul online este în continuă transformare, pe măsură ce noi instrumente și oportunități apar din nevoia marketerilor de a obține o expunere mai mare și mai eficientă a brandurilor pe care le construiesc.

O nouă etapă: Video Advertising

“A sosit momentul când putem spune că advertisingul online este deja clasic. Zilnic ceea ce a fost considerat până acum new media a evoluat, s-a reinventat. Acum schimbarea este adusă de Video Advertising” – Alin Chiriac, Managing Partner, STRATEGAD.

Alexandru Badinici, Google, declara recent că până în anul 2015, 50 % din reclamele online vor fi în format video. În același timp, 75% dintre reclame și 50 % din reclamele de brand vor fi de tip "social". YouTube motivează, la rândul său, această evoluție către video advertising tot prin prisma modalității de adresare a mesajului de brand către consumatori. “Fiecare business are în spate o poveste. Ca fiecare poveste, și cea a brandului tău are nevoie de o audiență. Cum găsești cel mai bun public pentru povestea ta? (…)”.

Video și Social Media

Marii jucători din industrie au intuit nevoia unei astfel de schimbări și o promovează prin noi tool-uri.
• Facebook – a lansat în luna februarie a acestui an opțiunea integrării de conținut de tip post în ad-urile Facebook => acest update oferă un avantaj foarte mare marketerilor, care pot acum să se adreseze utilizatorilor Facebook cu un mesaj mult mai complex, emoțional, vizual.
• Pinterest – evoluția rapidă a rețelei sociale Pinterest i-a adus acesteia un succes fantastic pentru o rețea socială tânără. Pinterest a intuit la timp noul trend, astfel încât a lansat, la rândul său, opțiunea de a Pin-ui clipuri.
• Conform Wall Street Journal, achiziția Instagram de către Facebook a creat un nou fenomen al aplicațiilor mobile: uploadarea clipurilor personale de pe smartphone => a început cursa pentru crearea Instagramului pentru Video.

Google este un capitol special în această etapă, întrucât modificările operate de companie oferă marketerilor posibilitatea de a crea campanii display în format video în YouTube prin Google AdWords. În plus, advertiserii au opțiunea de a crea campanii video de remarketing care să ajungă la milioane de utilizatori de pe YouTube și site-urile partenere Google, în funcție de interacțiunile lor trecute cu video-urile și canalul YouTube al brandului.

Ce înseamna Video Advertising pentru o campanie?

Conform Doinei Costache, Industry Manager Google, în Romania există peste 20.000 de site-uri care acceptă reclame de la Google – echivalentul a 90 % din domeniile românești. Așadar, expunerea oferită de o campanie display este foarte mare. În plus, este și mai puțin costisitoare spre deosebire de proiectele derulate pe TV. Comparând cele două medii de comunicare, campania online are și avantajul de a fi foarte targetată, reclamele fiind văzute numai de oamenii care ALEG acest lucru. Un plus al publicității online este raportarea foarte specifică referitor la cine îți vede mesajul, de aici avantajul de a putea adapta campania în funcție de evoluția sa, pentru a obține o mai bună performanță.

În ceea ce privește avantajele pe care le are componenta video față de text sau imagine statică, Vaughan Deny, Advertising Sales Manager EMEA (Skype), spunea că mesajul video este puternic și eficient întrucât transmite emoție și apelează la empatie – prin urmare, engagement-ul celor care vad Ad-ul este mult mai mare.

“Cu privire la campaniile desfășurate de STRATEGAD, cea mai mare rată de click și de conversie a fost înregistrată de Video Ad-uri. Ca agenție de marketing online, susținem Video Advertisingul pentru că, alăturat unei strategii inteligente și unui public targetat, poate genera rezultate spectaculoase”, încheie Alin Chiriac.

Bucuresti, 06.06.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *