free download 78 travel guides written by experts

Victorii succesive pentru SEAT la WTCC

cu Gene si Monteiro

SEAT obţine cel mai bun rezultat al său la Campionatul Mondial de Turisme (WTCC) din Mexic

După două victorii şi monopolizarea primelor şase poziţii din cea de-a doua cursă, sfârşitul de săptămână al celei de-a doua runde a Campionatului Mondial de Turisme din Mexic a reprezentat un moment istoric pentru SEAT. Jordi Gené a câştigat prima cursă, urmat de Rydell, iar Tiago Monteiro a obţinut victoria celei de a doua curse urmat de toţi coechipierii săi de la SEAT: cei cinci piloţi ai automobilelor SEAT León TDI şi Tom Coronel cu SEAT León WTCC. De asemenea, SEAT şi piloţii săi au condus degajat în toate clasamentele generale.
  Cursa 1

Gené a pornit din pole position în urma calificărilor din ziua precedentă demonstrând încă de la început că nu are nicio problemă în a-i depăşi pe piloţii Chevrolet şi pe Tom Coronel cu al său SEAT WTCC. Cursa fiind clar dominată de Gené, lupta pentru poziţiile intermediare s-a accentuat, mai ales după ce Rydell a reuşit să ajungă al doilea, în urma depăşirii lui Coronel şi a celor doi bolizi Chevrolet. În final, piloţii mărcii SEAT au urcat pe primele două locuri ale podiumului.
 
Ceva mai in spate, Tarquini, Müller şi Monteiro s-au luptat cu Chevrolet-urile lui Menu si Huff si cu BMW-ul lui Farfus, acesta din urmă fiind depaşit de toţi rivalii.
Piloţii SEAT au reuşit in final să îşi învingă rivalii, ajutaţi şi de o eroare de pilotaj a lui Menu din ultimele tururi.

Cursa 2
 
Tiago Monteiro a avut un start excelent, preluând conducerea chiar din primul tur. Alain Menu (Chevrolet) nu a mai rezistat presiunii piloţilor SEAT după jumătatea cursei, când aceştia l-au depăşit unul câte unul: mai întâi Tarquini, urmat de Rydell, iar mai târziu, când pilotul Chevrolet a derapat uşor de pe pistă, de ceilalţi piloţi SEAT.
 
După jumătatea traseului, o mică greşeală a lui Tarquini i-a permis lui Rydell să ajungă  în poziţia secundă, iar din acel moment piloţii SEAT au condus prudent până la sfârşitul cursei, având grijă să nu facă nici o greşeală care ar fi putut pune în pericol rezultatul istoric al cursei, cu prima victorie a lui Monteiro în WTCC, urmat de toţi coechipierii săi de la SEAT.
 
Pierre Yves Corthals a obţinut Trofeul Piloţilor Independenţi în ambele curse la volanul unui SEAT León WTCC, întregind astfel succesul echipei SEAT.

Declaraţiile piloţilor
 
Jordi Gené (SEAT León TDI nr.  9), locurile 1 şi, respectiv 5: „A fost un sfârşit de săptămână foarte reuşit, începând cu antrenamentele libere de vineri. A urmat prima poziţie a grilei de start, iar cursele nu se puteau încheia mai bine. Am câştigat prima cursă după ce am dominat-o în mod clar şi am terminat-o pe a doua pe locul cinci, după ce plecasem de pe poziţia opt. Este un mare succes şi am exploatat la maximum potenţialul automobilului.”
 
Yvan Muller: (SEAT León TDI nr. 12), locurile 6 şi, respectiv 4: „Per ansamblu nu a fost rău, ţinând cont că nu am pornit prea bine în acest sfârşit de săptămână. A doua cursă ar fi putut fi mai bună, dar am făcut o greşeală greu de îndreptat mai târziu. Putea ieşi mai bine pentru mine dar cel mai important este că a fost foarte bine pentru SEAT.”
 
Gabriele Tarquini (SEAT León TDI nr. 11), locurile 5 şi, respectiv 3: „Sunt foarte fericit că echipa a obţinut un succes extraordinar în acest sfârşit de săptămână. Este cel mai important, ceva ce nu îndrăzneam să ne imaginăm acum câteva zile. Cât despre cursa mea, am reuşit să urc pe podium cu un automobil foarte greu, aşa că pot fi foarte fericit şi din acest motiv.”
 
Rickard Rydell (SEAT León TDI nr. 10), locurile 2 şi, respectiv 2: „Este extraordinar să fii pe podium de două ori în aceeaşi zi! Am fost ceva mai rapid decât Gabriele şi am reuşit să obţin o excelenta poziţie doi, ceea ce mă face foarte fericit. Cursa a mers bine pentru SEAT şi echipa a adunat puncte importante.”
 
Tiago Monteiro (SEAT León TDI nr. 18), locurile 7 şi, respectiv 1: „Sunt foarte fericit deoarece este prima mea victorie, care se datorează unui automobil perfect adaptat pistei şi unui extraordinar efort de echipă. Am obţinut o mulţime de puncte pentru SEAT, iar acesta este lucrul cel mai important. Iar eu, personal, sunt foarte fericit.”
 
Jaime Puig, Director SEAT Sport: „A fost incredibil. Un sfârşit de săptămână perfect, în care am muncit ca o echipă unită. În plus, piloţii au acţionat perfect şi au avut mereu în vedere obţinerea celui mai bun rezultat pentru echipă. Este o zi perfectă pentru că am ocupat primele două locuri în clasamentul primei curse şi primele şase în cea de-a doua, cu ambele variante de motorizare – diesel şi benzină.”

Prima cursă

1. J.Gené (SEAT León TDI)
2. R.Rydell, (SEAT León TDI), + 0”415
3. N.Larini (Chevrolet), + 3”285
4. T.Coronel (SEAT León WTCC), + 5”674
5. G.Tarquini (SEAT León TDI), + 8”963
6. Y.Muller (SEAT León TDI), + 10”129
7. T.Monteiro (SEAT León TDI), + 10”349
8. A.Menu (Chevrolet) + 13”603
12. P.Y.Corthals (SEAT WTCC) + 22”817
 
A doua cursă

1. T.Monteiro (SEAT León TDI)
2. R.Rydell, (SEAT León TDI), + 4”425
3. G.Tarquini (SEAT León TDI), + 5”275
4. Y.Muller (SEAT León TDI), + 6”013
5. J.Gené (SEAT León TDI), + 8”915
6. Tom Coronel (SEAT WTCC), + 11”218
13. P.Y. Corthals (SEAT WTCC), + 27”261
 
Clasament general
 
Piloţi

1. R.Rydell (SEAT), 26
2. G.Tarquini (SEAT), 24
3. Y.Muller (SEAT), 21
4. J.Gené (SEAT), 15
6.T.Monteiro (SEAT), 11
 
Constructori

1.  SEAT, 69
2.  BMW, 40
3. Chevrolet, 28

Bucuresti, 10.04.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *