Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Vicepresedintele Comisiei Europene pentru Uniunea Energiei, Maros Sefcovic, viziteaza Romania

Joi, 15 octombrie, vicepreședintele Comisiei Europene pentru Uniunea Energiei, Maroš Šefčovič, se va deplasa la București în cadrul Turneului Uniunii Energiei, România fiind cea de a 19-a țară vizitată.

Vicepreședintele Šefčovič va prezenta avantajele Uniunii Energiei în contextul național și va discuta cu membri ai Guvernului și Parlamentului României, precum și cu reprezentanți ai societății civile și ai sectorului industrial.

Vicepreședintele Šefčovič va participa, de asemenea, la Forumul 2015 de la București, în cadrul secțiunii cu tema „Uniunea Energiei, priorități energetice regionale concurente, nevoi convergente: Care este viitorul Strategiei europene pentru securitate energetică?” (deschis presei).

„România va juca un rol esențial în cadrul Uniunii Energiei, oferind securitate și previzibilitate atât altor state membre ale UE, cât și țărilor din afara granițelor noastre. Consider că România va beneficia enorm de existența Uniunii Energiei, putându-și astfel valorifica pe deplin potențialul din punctul de vedere al producției de energie din surse regenerabile și al eficienței energetice”,a declarat vicepreședintele Šefčovič anterior vizitei.

Uniunea Energiei va asigura Europei energie sigură, ecologică și la prețuri accesibile. Folosirea judicioasă a resurselor energetice, combinată cu lupta împotriva schimbărilor climatice, constituie un adevărat impuls pentru crearea de locuri de muncă și creștere economică, precum și o investiție în viitorul Europei.

Bucuresti, 13.10.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *