free download 78 travel guides written by experts

Vicepresedintele Albalact a preluat presedinţia Asociatiei Patronale Romane din Industria Lactatelo

Compania Albalact Alba Iulia a preluat astăzi preşedinţia Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL). Ioan Dîrzu, vicepreşedinte Albalact, a fost ales preşedintele APRIL, în urma Adunării Generale Extraordinare a APRIL care a avut loc la Braşov, la sfârşitul săptămânii trecute. Cei 40 de membri APRIL au decis, astfel, ca un membru în conducerea unei companii exclusiv româneşti să le reprezinte interesele în relaţia cu fermierii şi instituţiile guvernamentale şi mai ales să susţină o campanie de încurajare a consumului de lactate fabricate în România. 

Noul preşedinte al APRIL va avea alături o echipă de conducere formată din reprezentanţi ai companiilor Tnuva România, Covalact, Napolact şi Hochland România.

Ioan Dîrzu îl înlocuieşte în funcţia de preşedinte al APRIL pe Valeriu Steriu, fost vicepreşedinte al companiei La Dorna, care în prezent ocupă o funcţie publică incompatibilă cu funcţia de preşedinte al procesatorilor de lapte.

„Mă bucur că o companie românească importantă care a reuşit să se dezvolte la standarde europene, cum este Albalact, va reprezenta interesele producătorilor de lactate, alături de alte companii importante. Considerăm că noua echipă de conducere a singurei asociaţii profesionale de profil reprezentative la nivel naţional şi european este una echilibrată şi care poate să îndeplinească obiectivele organizaţiei. Este o misiune importantă pentru noi cei aflaţi în echipa de conducere şi suntem conştienţi de responsabilităţile pe care le avem la nivel naţional. Vrem să îmbunătăţim relaţia producătorilor de lactate din România cu fermierii, cu instituţiile guvernamentale, mai ales cu Ministerul Agriculturii şi, astfel, să susţinem şi să stimulăm în continuare dezvoltarea domeniului lactatelor în România. În plus, vrem să încurajăm consumatorii să se îndrepte către lactatele fabricate în România, pentru că în ultimii ani calitatea produselor lactate autohtone a crescut foarte mult ca urmare a investiţiilor semnficative pe care proprietarii de ferme şi procesatorii de lapte le-au facut”, a declarat Ioan Dîrzu, vicepreşedintele Albalact şi noul preşedinte al APRIL.

Ioan Dîrzu este absolvent al Facultăţii de Medicină Veterinară Cluj Napoca (promoţia 1994) şi absolvent al Facultăţii de Drept „1 Decembrie” Alba Iulia (promoţia 2002). În perioada 1996-2000 a lucrat ca medic specialist pe controlul sanitar veterinar al produselor de origine animală în cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare Alba, iar între anii 2001 şi 2005, a ocupat funcţia de director executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinare Alba. În perioada 2005-2008 şi-a continuat cariera în sectorul privat, ca director general al companiei Albalact Alba Iulia. Din 2008 este vicepreşedintele companiei Albalact Alba Iulia şi directorul general al societăţii Prefera Foods SRL.

Din echipa alături de care vicepreşedintele Albalact, Ioan Dîrzu, va conduce APRIL fac parte: S.C. TRD Tnuva Dairies Romania S.R.L. – reprezentată de Dorin Cojocaru, care va ocupa funcţia de Primvicepreşedinte APRIL, S.C. Covalact S.A. – reprezentată de Ioan Bălan,

care va ocupa funcţia de Vicepreşedinte APRIL, S.C. Napolact S.A. – reprezentată de George Grecu, care va ocupa funcţia de Vicepreşedinte APRIL şi S.C. Hochland România S.R.L. – reprezentată de Dorin Maxim, care va ocupa funcţia de Secretar General APRIL. Echipa de conducere va aplica hotărârile luate de Adunarea Generală şi de comitetul director din care mai fac parte alte 10 societăţi producătoare de lactate.

Începand cu anul 2000, în urma unificării Organizaţiei Patronale Române din Industria Laptelui cu Asociaţia Naţională a Procesatorilor de Lapte din România, societăţile comerciale cu activitate în domeniul procesării laptelui au hotărât constituirea Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui, organizaţie ce reprezintă la nivel naţional patronatul din sectorul lactatelor. În martie 2008, APRIL a ajuns să reprezinte interesele a 40 de membri, ceea ce înseamnă aproximativ 75% din cantitatea de lapte procesat în România. Asociaţia Patronală Română din Industria Laptelui, prin statutul său, este o organizaţie democratică, deschisă tuturor societăţilor comerciale care acţionează în domeniul lactatelor.
 

Bucuresti, 02.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *