Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Viata si faptele haiducului Tanase Vlasia

Danut Ungureanu     
Editura Tritonic

Va puteti imagina un haiduc de secol XXI din… Colentina? Ei bine, el exista. Il cheama Tanase Vlasia si ia si de la bogati si de la saraci – dar incearca sa ii ajute pe saraci.

Evident, ca orice haiduc care se respecta se ascunde de potera (prin care intelegem diversele servicii precum Jandarmeria si altele) si are un discipol, un invatacel pe care il… initiaza in haiducie si in tainele Bucurestiului.

Neluțu Borangic este un tanar provincial sosit in capitala pentru a da de urma iubitei. Petronela plecase din orasul lor – Turceni – pentru a ajunge vedeta in Bucuresti. Tanase Vlasia il ia sub aripa-i protectoare pe Nelutu si in acest sens veti vedea ca fiecare capitol incepe cu niste invataturi ale haiducului pentru discipol. Nelutu ajunge sa cunoasca mai bine capitala, din toate punctele de vedere. Tanase Vlasia ii face cunostinta cu numeroase personaje, care mai de care mai colorate (inclusiv cu femei mature pentru a-l initia in amor). Daca va reusi sa dea de urma Petronelei veti afla singuri din roman (si veti descoperi multe alte surprize).

Din carte nu lipsesc replici amuzante, situatii comice – asa cum cititorii fideli ai lui Danut Ungureanu sunt obisnuiti. Personajele secundare dau savoare fiecarei pagini, actiunea este alerta, iar ideea inedita suscita interesul cititorului si il pastreaza pe tot parcursul cartii. Dialogul atent creat, argoul bine redat si chiar invataturile in sine adauga un plus romanului inedit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *