Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Viața secretă a scriitorilor

Guillaume Musso
Editura Trei

„Noul roman al lui Musso nu este doar un thriller elegant, ci și un uimitor joc literar.” – L’Obs

„Un minunat omagiu adus literaturii. O carte care-ți face poftă de citit.” – Librairie Lamartine

„O intrigă foarte complexă, un thriller palpitant, un joc abil de oglinzi între autor și cititor.” – RTL

Dacă spui Guillaume Musso, atunci spui thriller. Aceasta se știe. Numai că nu ai idee niciodată ce ți-a mai pregătit autorul!

Viata secreta a scriitorilor

Guillaume Musso reușește să surprindă și de această dată cu un roman care aduce în discuție, printre rânduri, condiția scriitorului în zilele noastre. Cine mai citește cărți? Ce cărți se citesc? Care este relația autorului cu cititorii? Care este legătura autorului cu ale sale cărți? și multe alte astfel de teme sunt abordate în carte în mod subtil și succint.

Romanul are în centru un scriitor, pe Nathan Fawles, care, după ce a scris și publicat niște romane cu un succes extraordinar, decide să se retragă pe o insulă, să nu mai scrie nimic și să nu mai dea nici un interviu.

Misterul Nathan Fawles a generat numeroase materiale și suscită în continuare curiozitatea oamenilor și a jurnaliștilor.

Într-o zi, pe insulă sosește un tânăr scriitor al cărui prim roman a fost refuzat deja de mulți editori. El speră să poată intra în legătură cu Nathan și să îl roage să îi citească romanul și să îi ofere păreri despre cum l-ar putea îmbunătăți.

În aceeași perioadă, pe insulă vine și o jurnalistă care reușește să intre în legătură cu Nathan Fawles pentru că îi returnează acestuia câinele pierdut.

Ca lucrurile să se complice și mai mult, pe un mal este găsit corpul unei femei. O crimă pe insulă este ceva nemaipomenit.

Guillaume Musso creează o intrigă cu legături dificil de anticipat între personaje. La fel ca în cazul tuturor romanelor sale, odată ce începi Viața secretă a scriitorilor nu te oprești din citit până nu descoperi finalul poveștii. Iar apoi ești surprins de epilog. Romanul este un thriller relaxant, captivant, care aduce în atenție un subiect serios.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *