free download 78 travel guides written by experts

Veti obtine o lucrare perfecta, servicii de calitate si cel mai bun pret implant dentar la Dentaline Clinic

Cu totii ne dorim un zambet frumos, pentru ca un zambet frumos este elementul principal al fiecarui chip si probabil cea mai atragatoare parte a fetei. Tocmai din acest motiv, lipsa dintilor ne poate influenta negativ increderea in propria persoana. In plus, lipsa dintilor nu are numai consecinte estetice, ci si asupra unor procese naturale precum masticatia care nu va mai fi efectuata corect. In final, lipsa dintilor, va duce la o prabusire a muschilor fetei, capatand un aspect, putem spune, aproape cadaveric si respingator. Dintii pot fi pierduti din multe motive, principalul fiind igiena precara. Insa, dintii pot fi pierduti si in urma unor accidente. Oricum, indiferent de motivul pierderii dintilor, exista o solutie la aceasta problema. Aceste solutii sunt oferite de implantologie.

dental clinic
sursa foto: dentaline-clinic.ro

Implantologia este o practica dentara deosebit de raspandita, menita sa restabileasca functionalitatea completa a unui sistem masticatoriu compromis. De fapt, aceasta tehnica permite remedierea lipsei sau pierderii dintilor, reducand astfel atat impactul estetic, cat si functional prin utilizarea radacinilor sintetice care vor sustine dintele artificial, asa cum am rezumat mai sus. Datorita implantologiei dentare este posibil sa se obtina un zambet ametitor si mestecarea va fi corecta, fara a fi neaparat necesar disconfortul sau durerea, datorita tehnicilor tot mai inovatoare, care pot simplifica protocolul, garantand intotdeauna rezultate optime. In plus, puteti obtine o lucrare perfecta, servicii de calitate si cel mai bun pret implant dentar la Dentaline Clinic.

Ce este un implant dentar

Daca devine necesar pentru a compensa pierderea unuia sau mai multor dinti, implantologia foloseste in mod specific implantul dentar. Este un surub mic din titan, unul dintre cele mai compatibile materiale cu organismul, conceput pentru a inlocui radacina dintelui natural care a disparut. Acest surub este apoi introdus in os, printr-o interventie chirurgicala simpla care va permite sa inlocuiti cu usurinta unul sau mai multe elemente dentare pierdute cu „radacini artificiale” din titan care, printr-un proces biologic special numit osteointegrare, permit aplicarea ulterioara a unei coroane sau a unei proteze fixe. Si, datorita biocompatibilitatii tipice a titanului, implanturile dentare sunt perfect capabile sa se integreze cu osul, determinand o ancora optima pentru dintele artificial care va inlocui elementul dentar lipsa.

Cand sa folositi un implant dentar

Se poate recurge la implantologie, daca mestecarea este compromisa de lipsa unuia sau mai multor elemente dentare. Medicul va efectua o evaluare preliminara pentru a stabili daca si cum sa intervina, pe baza conditiilor in care se afla osul pe care se va aplica implantul si a aptitudinii sale de a-l primi. Daca grosimea si starea de sanatate a oasele sunt insuficiente, este posibil sa se implementeze tehnici de regenerare moderne sau, pur si simplu, sa se aplice implantologie asistata de computer, prin intermediul careia se poate aplica implantul intraosos monitorizand perfect vascularizarea si pozitia nervilor si intervenind intr-o maniera vizata pentru un rezultat final mai rapid si, desigur, satisfacator pentru pacient.

Cum are loc operatia de implant

Dupa efectuarea analizei preliminare, va fi efectuata interventia chirurgicala reala a implantului. Deoarece nu este o practica deosebit de invaziva sau dureroasa, deoarece se considera o sectiune a gurii fara terminatii nervoase, este suficient sa se efectueze o anestezie simpla locala. Odata ce surubul de titan a fost introdus si recomandarile si terapiile urmate, va fi necesar sa asteptati cel putin 2 sau 3 luni pentru procesul natural de osteointegrare pentru a aplica apoi coroana dentara care va inlocui dintele lipsa. Exista multe interventii de implantologie, care variaza in functie de problemele prezentate de pacient. Cele mai frecvente sunt incarcarea imediata si implantologia cu incarcare intarziata.

Implantologie dentara cu incarcare imediata

Implantologia cu incarcare imediata se caracterizeaza prin introducerea simultana a implanturilor dentare si aplicarea coroanei protetice temporare, pentru a nu provoca niciun tip de imperfectiune, in special in zonele cele mai expuse ale gurii, in perioada de vindecare. Dupa 2 sau 3 luni, timp in care este de preferat sa nu supuneti implanturile la presiune pentru a favoriza osteointergerarea, coroanele protetice vor fi inlocuite cu cele definitive.

Implantologie cu incarare intarziata

Implantologia de incarcare intarziata, pe de alta parte, prevede ca dupa introducerea surubului de titan in os, se aplica un surub de vindecare la capatul implantului dentar, care apare pe suprafata gingiei, etansand partea goala. De asemenea, in acest caz, timpul preconizat pentru faza de vindecare si osteointegrare completa este de aproximativ 2 pana la 3 luni. Dupa aceasta perioada, surubul de vindecare este indepartat si inlocuit cu un mic stalp pe care se va aplica coroana.

Avantajele implantologiei

Exista multe avantaje date de implantologia dentara. In urma acestei interventii, de fapt, pacientul va avea ocazia sa se bucure de un zambet sanatos si natural, restabilind pe deplin toate functiile de mestecat. De asemenea, este o practica invaziva limitata, care nu prezinta cicatrici sau complicatii post-chirurgicale. Este o interventie potrivita  pentru toate varstele si capabila sa garanteze o rata de succes de 90% din cazuri.

Oportunitatea de a reumple cu usurinta elementele dentare lipsa, prin urmare, permite pacientului sa recupereze complet toate functiile principale necesare actiunilor desfasurate zilnic. Zambetul revine complet si va fi unul ametitor, se imbunatateste functionalitatea fonetica permitand dictia corecta si odata cu ea si mestecarea care afecteaza in mod evident digestia.

Contraindicatii pentru implantologie dentara

De regula, recurgerea la implantologie nu are contraindicatii. Cu toate acestea, anumite patologii pot limita utilizarea implanturilor dentare. De fapt, este de preferat sa evitati utilizarea implanturilor dentare daca aveti boli autoimune, patologii cardiace, tulburari de coagulare sau diabet sever, de exemplu. Cu toate acestea, medicul stomatolog va stabili starea de sanatate, prescriind anterior toate analizele necesare.

Preturi de implantologie dentara

Implantologia dentara ofera preturi standard sau indicative. Totusi, dentistul va evalua amploarea problemei prezentate de pacient si va propune o estimare adecvata. Clinica Dentaline, printr-o echipa de profesionisti, efectueaza interventii de implantologie in mod regulat si cu succes. Solicitati imediat o consultatie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *