free download 78 travel guides written by experts

Vesti bune de la LIONSROCK

Puii de leu Sara și Hera de la Zoo Onesti se recupereaza în mod remarcabil

Cei doi pui de leu salvați de organizația VIER PFOTEN în urmă cu două luni, din gradina zoologică din Onești, se recuperează într-un mod nesperat. La jumătatea lunii aprilie, VIER PFOTEN a preluat puii de leu alaturi de părinții lor, Siba și Tarzan, și de doi tigrii, pentru a-i duce în rezervația pentru feline mari LIONSROCK din Africa de Sud.

Din cauza condițiilor improprii în care au fost ținute, Sara și Hera erau subnutrite, foarte slăbite și cu osatura neformată. Prognosticul medical pentru cele două tinere feline nu era deloc promițător la început. Radiografiile au dezvăluit o structură osoasă aproape inexistentă. Aceste diformități au fost cauzate de carențe nutriționale grave, combinate cu faptul că puii și-au început viața pe podea de ciment și fără lumină solară în cușca de la Zoo.

Din momentul în care au ajuns la LIONSROCK, leoaicele au intrat sub atenta îngrijire a echipei VIER PFOTEN, care le-a furnizat o dietă cu suplimente de vitamine și le-a tratat rănile pe care le aveau pe labe din cauza faptului că osatura nu le permitea o deplasare corectă.

"Acum e foarte vizibil faptul că Sara și Hera au o condiție fizică mult mai bună”, spune Hildegard Pirker, coordonatorul departamentului de protecția animalelor la LIONSROCK. ”Blana lor a devenit lucioasă, ochii sunt strălucitori și iscoditori. Ambele surori au crescut între timp. Se pot bucura toată ziua de soare și de iarbă, care le stimulează se distreze și să se joace așa cum obișnuiesc s-o facă leii tineri în sălbăticie”.

Pentru că leoaicele au devenit mai puternice, iar rănile de pe labe s-au închis, veterinarii au decis în urmă cu câteva zile să procedeze la analize mai aprofundate în cadrul unui spital pentru animale din Bethlehem, cel mai apropiat oraș de LIONSROCK. Veterinarii au fost uimiți și foarte încantați de faptul că pe noile radiografii au apărut formațiuni osoase și articulații care înainte nu existau. Dinții s-au dezvoltat complet, iar labele cu probleme s-au vindecat. Țesuturile osoase de creștere continuă să se dezvolte, iar astăzi viitorul leoaicelor pare mult mai luminoss.

”Veterinarii au furnizat animalelor suplimente de calciu și vitaminele A, C, D și E, care, combinate cu lumina solară, ajută la dezvoltarea oaselor”, explică Hildegard Pirker. ”Există încă speranțe că oasele vor crește în lungime și densitate. Vom continua să le oferim celor două leoaice toată iubirea, îngrijirea și atenția de care au nevoie pentru a avea cel mai bun viitor posibil”.

Și părinții leoaicelor – Siba și Tarzan – și-au îmbunătățit vizibil condiția fizică. Siba se joacă adesea cu puii ei, iar leul Tarzan și-a recăpătat încrederea aproape complet, patrulând și inspectându-și noul teritoriu. Și cei doi tigri, Tomi și Riwa, se bucură de noua lor viață la LIONSROCK. Au crescut vizibil în greutate și sunt mari amatori de scăldat în bazin.

Construcția țarcurilor permanente continuă, iar în curând animalele vor face cunoștință cu spațiile largi în care vor trăi pentru tot restul vieții. VIER PFOTEN a decis să construiască în viitorul apropiat și o clinică veterinară la LIONSROCK, pentru a putea trata animalele mult mai rapid. Majoritatea felinelor aduse aici sunt salvate din condiții mizere, care le afectează grav sănătatea.

FOTO: © VIER PFOTEN | Hildegard Pirker

Bucuresti, 26.06.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *