free download 78 travel guides written by experts

Vernisajul expozitiei “Arhitectura traditionala in Geoparcul Platoul Mehedinti”

Asociația Mișcarea pentru Acțiune și Inițiativă Europeană vă invită astăzi, 29 SEPTEMBRIE 2014, începând cu ora 19:00, la vernisajul expoziţiei de fotografie “Arhitectura tradiţională în Geoparcul Platoul Mehedinţi”. Evenimentul va avea loc în sala Acvariu a Muzeului Naţional al Ţăranului Român.

Expoziţia prezintă peisajul cultural al Geoparcului Platoul Mehedinţi, rezultat al interacţiunii dintre locuitori, patrimoniu natural, material şi imaterial. Fiecare imagine stă mărturie a identității și tenacității locuitorilor Geoparcului Platoul Mehedinți, care continuă să trăiască în deplină armonie cu natura. Fotografiile au fost realizate de patru tineri arhitecţi: Simona Meilescu, Mihaela Fiscuci, Horia Lupan şi Adrian Şandor.

În cadrul vernisajului vă propunem un dialog despre arhitectura tradiţională şi identitatea regională specifică împreună cu arhitecţii Octavian Neculai şi Augustin Ioan.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului “Arhitectura tradiţională în Geoparcul Platoul Mehedinţi. Studiu de caz în comunele Isverna, Balta şi Ponoarele”, realizat de asociaţia MAIE şi finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Scopul proiectului a fost promovarea și protejarea elementelor de arhitectură tradițională identificate în Geoparcul Platoul Mehedinţi, în vederea dezvoltării durabile și armonioase a zonei. La baza proiectului se află o cercetare de teren în cele trei comune, propuneri de restaurare și măsuri de păstrare a specificului local, totul materializându-se prin o expoziție de fotografii, un album de prezentare, un ghid de recomandări și site-ul www.arhitectura-gpmh.ro.

Expoziţia va putea fi vizitată în sala Acvariu a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, în perioada 29 septembrie – 10 octombrie 2014.

Partenerii proiectului: Muzeul Național al Țăranului Român, Primăria Balta, Primăria Ponoarele, Primăria Isverna

Partenerii media: Igloo.habitat&arhitectură, Revista Zepellin, Atelierul de proiectare, A.R.T.A – Revista Română a Tinerilor Arhitecți, Radioteleviziunea Severin. Tele2Drobeta, Radio Galaxy, Datina TV

Asociația “Mişcarea pentru Acţiune şi Iniţiativă Europeană” este o organizație non-guvernamentală, ce are ca scop sprijinirea dezvoltării economice și culturale a României prin promovarea valorilor și principiilor europene. Proiectele M.A.I.E sunt realizate pentru şi împreună cu tinerii deoarece considerăm că aceştia sunt o sursă de inspiraţie şi energie, un catalizator al transformării României într-o ţară modernă şi prosperă.

Asociația MAIE dorește să ofere tinerilor profesioniști spațiul în care pot să creeze și să își prezinte operele, precum și posibilitatea dezvoltării competențelor creative.

Pentru mai multe detalii despre acest proiect, vă invităm să vizitați www.arhitectura-gpmh.ro și www.maieuropean.ro.

Bucuresti, 29.09.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *