free download 78 travel guides written by experts

Velogaraj la Veloteca

VelotecaVenirea iernii nu provoacă dispariţia bicicliştilor precum a păsărilor călătoare, dar o scădere a numărului lor se simte cu ochiul liber. Temperaturi mici, condiții extreme, bălți de noroi și mormane de zăpadă, toate acestea lucrează împotriva a tot ce înseamnă biciclete.
Deci, ce îți rămâne de făcut?

Primul răspuns îl găsim la service. După un sezon în care te-ai folosit de bicicletă cât ai putut de mult, s-ar putea să fie nevoie să te îngrijești de piese. Unele sigur s-au uzat, altele sunt aproape uzate și asta înseamnă mai puține șanse să facă față pe timp de iarnă. Așadar, o inspecție generală făcută de mecanicii specializați Veloteca ar fi primul pas. Sunt o multitudine de operațiuni de care s-ar putea să fie nevoie: înlocuire saboți frână, înlocuire plăcuțe de frână, poate chiar a grupului de pinioane, dacă acesta s-a uzat, reglarea diferitelor componente și, probabil, centrat roata. Desigur, având bicicleta la îndemâna ta, știi ce necesită service, iar părerea mecanicilor vine în completarea imaginii.

Aici poți consulta lista completă a operațiunilor de service disponibile la Veloteca

Dacă intenționezi să folosești bicicleta pe timp de iarnă, atunci vei avea nevoie de câteva măsuri. În primul rând, va trebui să te dotezi în ceea ce privește produse de întreținere. Lubrifiant ud, lubrifiant uscat, vaselină și soluție de spălat sunt doar câteva elemente pe care le vei folosi mai des ca în sezonul cald, pentru că precipitațiile și temperaturile scăzute sunt un duo amenințător, mai ales pentru părțile rulante ale bicicletei. De asemenea, și colecția de accesorii va trebui actualizată. O pereche de apărători de noroi te va ajuta să ajungi uscat la destinație, nu uita nici de lumini de bicicletă, căci vizibilitatea nu va fi mereu optimă și poate o pereche de anvelope se impune pentru a face față condițiilor umede cu brio.

Însă, tot puhoiul de aspecte neplăcute asociate pedalatului pe timp de iarnă te poate convinge să îi acorzi o pauză de câteva luni bicicletei. Cine va proceda astfel, are parte de o ofertă deosebită din partea Veloteca. Lansat în această toamnă, serviciul VeloGaraj propune depozitarea în condiții optime a bicicletei tale, alături de o revizie completă a acesteia, dar prin acest lucru, mai atingem un subiect delicat privind bicicletele – furtul. Depozitată în siguranță, bicicleta va fi ferită din calea hoților iscusiți, care reușesc să dea lovituri pe casa scării blocurilor, în subsoluri, boxe, spălătorii sau orice spațiu pe care îl credeai cândva sigur.

Prețul unui pachet standard de depozitare în garajul de biciclete este de 45 de lei pe luna și în el sunt incluse: recepția bicicletei la sediul magazinului de biciclete din Sos. Iancului, Nr 100, sector 2, București, pe bază de contract și proces verbal de predare-primire, depozitarea bicicletei, etichetarea ei (cod, nume, data intrare), revizia simplă la sfârșitul perioadei (curățat transmisie, reglat frâne, reglat schimbătoare, gresat cabluri, spălat bicicletă, presiune roți) și transportul bicicletei la depozit și înapoi la magazinul de biciclete.

În cazul în care proprietarul dorește preluarea bicicletei de acasă și returnarea ei la domiciliu, este necesară achitarea unui tarif suplimentar de 50 de lei.
Pachetul premium pentru depozitarea în garajul de biciclete este de 60 de lei pe luna, iar față de pachetul standard include revizia completă a bicicletei, în care se regăsește și desfăcutul și gresatul butucilor, a cuvetelor și a articulaților.

Bucuresti, 12.10.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *