free download 78 travel guides written by experts

Vedetele de la “Splash!” au filmat cateva ore sub apa

Cele 32 de vedete pe care le veți vedea, în curând, la Antena 1, în postura de concurenți în cel mai așteptat show al acestei veri – “Splash! Vedete la apã” -, și-au arãtat aptitudinile in ceea ce priveste inotul, la spectaculoasele filmãri subacvatice de promovare a show-ului.

Vedetele s-au aruncat îmbrãcate în bazin și așa au înotat minute bune sub apã, pentru realizarea impresionantelor spoturi. Timp de opt ore, echipa “Splash!” s-a mutat… sub apã!

"E complicat sa faci astfel de filmari, in primul rand, pentru ca nu e un mediu in care suntem obisnuiti sa traim. In apa totul se transforma: luminile, felul in care respiri – prin tubul acela, si asta e destul de obositor… De asemenea, modelul nu se simte foarte confortabil intr-o asemenea ipostaza. Multora le-a fost teama si a trebuit sa-i convingem noi (n.n. cei doi scafandri care au filmat si fotografiat) ca sunt in siguranta, ca stam linga ei ca sa-i scoatem din apa, in caz ca li se intampla ceva. Din cauza ca le era foarte frica, multi concurenti au stat foarte aproape de noi, acolo, sub apa. Pe langa asta, in apa nu vezi, ci distingi. Ei nu ne vedeau pe noi, de aceea, de multe ori, inotau in diverse directii, numai spre noi nu", povesteste Mihai Stetcu, unul dintre cei doi scafandri.

Și dacã Sore, Ionuț Pitbull Atodiresei și Vladimir Drãghia și-au arãtat mãiestria în ceea ce privește înotul sub apã – de altfel, Vladimir este înotãtor de performanțã -, mai dificil a fost pentru Daniela Crudu, Cãtãlin Oprișan, Iulian Barbu, cunoscut drept Piticul Porno, și Ruby sã facã aceste inedite filmãri. Danielei îi este în continuare fricã de apã și a stat mai mult ținându-se de marginea bazinului, cu toate cã îl avea alãturi, pe tatãl ei, Nelu Crudu, care a încurajat-o în permanențã. Cãtãlin Oprișan, care a acceptat sã participe la “Splash! Vedete la apã” în condițiile în care nu știe sã înoate, s-a deplasat cu greu prin apã, “blindat” cu o curea de plute, care sã îl ajute sã se menținã la suprafața apei. Scafandrii l-au convins cu greu sã își ținã capul sub apã pentru câteva secunde. Iulian Barbu nu a reușit sã-și înfrângã nici el pe deplin teama de apã și, în loc sã expire și sã se scufunde, el lua aer în piept, ca sã se menținã la suprafațã, îngreunându-le astfel munca celor doi scafandri care au realizat fotografiile și imaginile video subacvatice. Nici lui Ruby nu i-a fost ușor sã stea sub apã, nereușind nici ea, deocamdatã, sã-și învingã aceastã fobie.

În schimb, Radu Valahu, campionul la skandenberg, a demonstrat o incredibilã mobilitate, la cele 147 de kilograme pe care le are. De asemenea, Doru Todoruț, solistul trupei Deepcentral – care, dupã ce a suferit o accidentare la antrenamente, în urma cãreia și-a rupt degetul mare de la piciorul drept și a trebuit sã poarte o ortezã timp de trei sãptãmâni -, a sãrit curajos în apã, cu tot cu cârja care-l ajuta sã se deplaseze, abandonând-o ulterior în apã. Foarte hotãrâtã s-a aruncat în apã și Bianca Rus. Ea a fãcut-o încãlțatã, fiind astfel singura concurentã care nu a vrut sã renunțe la sandale nici mãcar în mijlocul bazinului.

Cu grație s-au descurcat în apã Alina Pușcaș, dansatoarea de bellydance Natalia Duminicã, Raluka, Natalia Mateuț și Vica Blochina. Spectaculos au înotat sub apã Simona Sensual și Silvia Pop, ambele îmbrãcate în rochii lungi, de searã, care le-au fãcut sã semene pentru câteva minute cu niște sirene. Ba mai mult, pe fundul bazinului, Silvia a sãrutat obiectivul camerei de filmat, obligându-l astfel pe scafandrul care o mânuia sã iasã rapid din apã, ca sã-l șteargã.

"Costurile cresc pentru o asemenea filmare", mai spune Mihai Stetcu. "E nevoie de scule speciale foto sau video cum ar fi, de exemplu, acea carcasa care protejeaza camera de filmat si care costa de doua-trei ori mai mult decat respectiva camera. Pe de alta parte, trebuie sa fii obisnuit sa lucrezi intr-un asemenea mediu. De asemenea, sub apa, comenzile pentru camera video sau foto sunt mai dificile, cu acele huse si carcase pe ele", continua scafandrul-fotograf Mihai Stetcu.

Cu toate aceste greutati si inconveniente, imaginile si fotografiile realizate sub apa pentru noul sezon "Splash! Vedete la apa" sunt spectaculoase.

Bucuresti, 13.06.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *