Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Vassilis Varvaresos, un virtuoz al pianului, se destainuie la Nocturne

TVRÎn exclusivitate la un post de televiziune din România, pianistul Vassilis Varvaresos este invitatul de vineri, 24 aprilie, al Marinei Constantinescu, la Nocturne. Fix la miezul nopţii la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

Un pianist tânăr, o personalitate puternică, bine formată, cu tehnică şi pasiune, Vassilis şi-a deschis sufletul de grec şi a acceptat să povestească din „culisele" unei cariere strălucitoare, zidită pe temelia studiului. Despre viaţa, pasiunile şi aspiraţiile sale aflăm mai multe vineri noapte, la Nocturne, cu Marina Constantinescu. Emisiunea se difuzează la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

Întâlnirea nocturnă a fost prilejuită de recitalul susţinut de Vassilis la Ateneul Român, după ce anul trecut a obţinut locul al III-lea la Concursul Enescu, secţiunea pian. „Singurul lucru pe care-l poţi face ca artist este să fii sincer. La Concursul Enescu am cântat aşa cum mi-a cerut sufletul, care mă durea”, povesteşte emoţionat invitatul, făcând referire la o suferinţă petrecută în preajma acestui eveniment.

Artistul, care a cântat pentru Barack Obama şi Joe Biden la Casa Albă, a studiat la prestigioasa Juilliard School, la Conservatorie Nationale et Superieur de Musique et de Danse – Paris şi este doctor în interpretare pianistică al Juilliard School. Cu maturitatea de acum, Vassilis spune: „Îi mulţumesc lui Dumnezeu că n-am conştientizat, la momentul acela, importanţa şcolilor la care am dat examen sau a festivalurilor la care am participat. Altfel aş fi clacat.”

Vassilis Varvaresos

Invitatul emisiunii vorbeşte cu toată plăcerea şi despre familia sa, despre care spune că este „absolut normală", poate de aceea a înţeles cât era de important pentru copilăria lui să joace şi fotbal sau să meargă la mare, pe lângă timpul dedicat „îmblânzirii" pianului. „Să cânt la pian n-a venit niciodată în contradicţie cu altceva”, spune el.

Pe toată durata emisiunii, Vassilis Varvaresos nu pomeneşte nicio secundă de renunţări sau sacrificii. Aceasta nu înseamnă că ele nu au existat, ci că au fost uitate sau că, poate, succesul le-a acoperit. „Când voi avea 80 de ani, dacă voi trăi, aş vrea să pot spune că am avut 5 minute în care am schimbat viaţa unor oameni”, afirmă pianistul.

De la Salonic, unde s-a născut, şi până la cele mai râvnite scene ale lumii, Salle Gaveau (Paris), Concertgebouw (Amsterdam), Lincoln Center şi Carnegie Hall (New York), unde a ajuns până la cei 31 de ani ai săi, drumul a fost schiţat de profesori, mentori, modele, de mari întâlniri. Despre un om şi destinul său, cu toată sinceritatea, vineri, fix la miezul nopţii, la Nocturne, cu Marina Constantinescu şi Vassilis Varvaresos.

Bucuresti, 23.04.2015

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *