free download 78 travel guides written by experts

Vârstnicii singuri din România sunt în vacanța Niciodată Singur

În perioada 7-9 iunie, Asociația Niciodată singur – Prietenii vârstnicilor organizează un sejur estival gratuit pentru vârstnicii singuri, beneficiari ai programelor asociației. Scopul vacanței este de a alina singurătatea vârstnicilor prin petrecerea a 3 zile într-un mediu confortabil si plăcut, alături de voluntarii care îi vor face pe bunici să retrăiască un „concediu de altădată”.

În plus, sejurul își propune să deschidă un dialog intre generatii, între voluntari și vârstnici, prin activități diverse.


Asociația Niciodată Singur – Prietenii vârstnicilor a selectat pentru acest prim sejur din 2016, 19 vârstnici din București, singuri sau cu o situație materială precară, beneficiari ai programelor asociației. Aceștia locuiesc fie în cămine de bătrâni, fie în la domiciliul lor. Alături de ei, 10 voluntari de vârste diferite din București, Ploiești și Brașov se asigură că vacanța este una de neuitat.

Discutiile si interactiunea unu la unu se imbina cu activitățile de grup la pensiunea din Breaza, dar programul special pregatit include si o vizită de o zi in Brașov și o seară festivă cu foc de tabără.

„Sunt atât de fericită că îmi dau lacrimile. Înseamnă atât de mult să aveți ideea de a ne scoate din singurătatea noastră.”, a declarat la plecarea din București, Mihaela, pensionară, rezidentă a unui cămin de bătrâni.


În cadrul campaniei de vară a asociației Niciodată Singur – Prietenii vârstnicilor, se vor mai organiza alte excursii de o zi și sejururi pentru vârstnicii singuri. În prezent asociația lucrează cu 200 de voluntari pentru a alina singurătatea a peste 1000 de vârstnici din Bucuresți, Ploiești, Brăila, Constanța, Pitești și Brașov.

Pentru a veni în ajutorul vârstnicilor singuri, Asociatia Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor, asociație înființată de Fundația Principesa Margareta a României și les petits freres de Pauvres (Franța), mobilizează voluntari care vizitează în mod regulat vârstnicii acasă sau în câmine de bâtrâni, voluntari ce devin prieteni și sprijin pentru aceștia. În plus, asociația organizează ieșiri, mese de duminică, vacanțe de vară, întâlniri festive pentru sarbatorile importante sau oferă ocazional ajutor material celor mai săraci. Mai multe detalii pe www.niciodatasingur.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *