Kinodiseea

Vaneaza miturile de la Discovery in noul format HD oferit de iNES IPTV

iNES IPTV îţi aduce programele tale preferate „Vânătorii de mituri”, „Motociclete Americane”, „Cum se fabrică” în format High-Definition

Începând cu această lună, românii vor viziona în premieră programele Discovery la o calitate excepţională a imaginii şi a sunetului, echivalentă cu cele ale cinematografului. Această opţiune este oferită în exclusivitate de iNES IPTV, providerul care a adus în România primul şi singurul pachet de programe de tip High-Definition. Această opţiune este disponibilă în exclusivitate clienţilor iNES, beneficiari ai abonamentului iNES Triple Play.

De la lansarea oficială în luna noiembrie 2008, implemetarea standardului HDTV a necesitat înlocuirea set-top-box-urilor SD (Standard Definition) cu unele HD (High Definition). Potrivit reprezentanţilor companiei, momentan, 2/3 dintre clienţii INES IPTV au deja acces la noul format de programe, restul urmând să facă această trecere până la mijlocul anului în curs.

În prezent, posesorii pachetului de tip HDTV pot viziona programe precum EUROSPORT HD, TVR HD, HISTORY HD şi DISCOVERY HD, urmând ca până la sfârşitul anului reprezentanţii iNES IPTV să mai introducă în grila de programe HD alte 4 canale precum PRO TV HD, LUXE TV HD, FASHION TV HD, MUZICAL ZEN.

HDTV reprezintă cel mai înalt standard de calitate a imaginii existent la nivel mondial. Dacă televiziunea tradiţională are o rezoluţie de aproximativ 210.000 pixeli, în formatul HD se ajunge la două milioane de pixeli, de aproximativ 10 ori mai mult detaliu decât pe ecranele obişnuite. O altă diferenţă este dată de formatul imaginii – 4:3 pentru televiziunea clasică şi 16:9 pentru formatul HD ceea ce duce la o calitate superioară a imaginii, echivalentă cu cea a imaginii de cinematograf, în format High-Definition.

Despre iNES IPTV:

iNES IPTV este primul serviciu din România care oferă televiziune prin IP (Internet Protocol). Serviciul IPTV (sau "TV over IP"), disponibil în doar câteva oraşe ale lumii, este oferit acum de iNES clienţilor, prin intermediul reţelei proprii de fibră optică, utilizând o conexiune FTTH (Fiber-to-the-Home), începând cu 1 octombrie 2005.

Denumită şi "Televiziune IP", IPTV utilizează tehnici de flux video pentru a furniza programe de televiziune sau video selectate, la cerere (VOD). Spre deosebire de transmisia pe cale aeriană sau prin cablu către un televizor, IPTV foloseşte protocolul IP ca mijloc de transport şi presupune utilizarea unui IPTV set-top box pentru a decoda imaginile în timp real. În momentul în care un utilizator schimbă canalul sau selectează un program, un nou flux de conţinut este transmis de la serverul operatorului direct către set-top box-ul utilizatorului. Acest serviciu, în plină ascensiune în întreaga lume, ajunge astfel şi în România, oferind publicului cele mai noi tehnologii de recepţionare a semnalului TV.

Bucuresti, 25.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *