free download 78 travel guides written by experts

Vanatoare

VanatoareMartin Walser
Editura ALLFA

Cartile ne prilejuiesc fel de fel de intalniri: cu autori din intreaga lume, cu personaje interesante, cu situatii deosebite. Martin Walser este un scriitor german cunoscut, dupa cum veti vedea daca veti cauta date despre el, pentru conflictele si problemele pe care le au “anti-eroii” lui. Oameni obisnuiti, cu vieti obisnuite.

In “Vanatoare” il gasim in centru pe Gottlieb, un barbat care suspina “pe ascuns” dupa sotia sa, cea cu cariera de succes, care ii ocupa fiecare zi, cu pasiunea pentru gradinarit – care ii ocupa fiecare dimineata, cea pentru care inca mai simte o puternica atractie fizica, dar si cea cu care are rar ocazia de a isi satisface dorintele.

Cand in peisaj apare un cuplu cu care incep sa socializeze, iar doamna din acel cuplu, Gisela, incepe sa flirtreze cu el in mod vizibil: frecarea picioarelor pe sub masa, priviri languroase…

Gottlieb este insa insurat. Dar nu tocmai fericit. Iata de ce totul devine un soi de vanatoare, o vanatoare a unei vieti pe gustul sau, o vanatoare a implinirii pe toate planurile, inclusiv pe cel adesea refuzat sau amanat de sotia Anna.

Cu siguranta insa “Vanatoare” este un roman care poate fi privit din mai multe unghiuri. Aventurile si cautarile lui Gottlieb, framantarile lui interioare sunt comune multor barbati. Problemele lui nu sunt doar ale lui. Solutia in asemenea situatii? Nu e usor de gasit. Romanul devine asadar si prilej de “dezbatere” cu privire la ce inseamna succesul in zilele noastre, ce sacrificii implica el, care este impactul asupra familiilor. La fel, vedem cum familii care par a fi fericite nu sunt cu adevarat fericite. Aparentele insala. Esti cu adevarat fericiti cand ajungi sa ai ceea ce iti doreai?

Un roman aparte, cu putine dialoguri, cu relatari ample, cu zbucium, cu angoase, cu stres, cu dorinte, cu nevoi, cu lipsuri si cu personaje interesante.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *